Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истината за Джянг Земин: 7. Преследването на убеждения от Джянг

Темата днес е преследването на убеждения от Джянг Земин.

Когато беше Генералeн секретар на ККП, Джянг Земин започна безпрецедентно преследване на практиката Фалун Дафа. На прицел са стотици милиони обикновени хора, практикуващи Фалун Дафа. Използвайки държавната машина, ККП продължава съкрушителните репресии и днес.

На 13 май 1992 г. г-н Ли Хонгджъ започва да разпространява Фалун Дафа.

Базирана на универсалните принципи "Истинност, Доброта и Търпимост," Фалун Дафа подобрява здравето на хората и повишава тяхната нравственост. Според вътрешно разследване на Обществена сигурност през 1999 г., броят на практикуващите Фалун Дафа в Китай е 70-100 милиона души.

През 1998 г. проучване, оглавено от лидера на Народния конгрес Чяо Ши, заключава, че Фалун Дафа "води до всякакви ползи и никакви вреди за страната и народа." Според вътрешна информация, почти всички висши лидери на ККП и членове на техните семейства, включително Джянг Земин и Ли Пенг, са чели книгите на Фалун Дафа и/или са практикували Фалун Дафа.

Джанг Ърпинг (Говорител на Фалун Дафа): "Всъщност по това време режимът на ККП признава Фалун Дафа. ККП награди Фалун Дафа с много награди. Тя дори организира хора от държавни агенции и всички сфери на живота, да практикуват Фалун Дафа. Тези обстоятелства провокираха завист у Джянг."

През 1997 г. и 1998 г. Луо Ган, лидер на Комитета по политика и право в ККП, издаде заповеди на Министерството за обществена сигурност да започне разследване, оклеветяване и тормоз на Фалун Дафа практикуващи.

През април 1999 г. Луо Ган и неговия зет, Не Зуошю, провокираха инцидент, където 45 Фалун Дафа практикуващи бяха бити и арестувани в Тянджин. Общинската управа на Тянжин насърчи практикуващите да обжалват в Пекин.

Така на 25 април десетки хиляди практикуващи Фалун Дафа се стекоха към Централния офис за жалби в Пекин, близо до Джоннанхай. Това бе известният "Инцидент 4-25".

Тогавашният лидер на ККП Джу Ронгджи се срещна с представители на Фалун Дафа и нареди на властите в Тянджин да освободят задържаните практикуващи.

Същата нощ Джянг Земин пише до Постоянния комитет (ПК) на Политбюро на ККП. На събрание на ПК на следващия ден той набляга, че "партията е в опасност" и настоява за незабавни и решителни мерки срещу практикуващите Фалун Дафа. Освен Джянг, останалите шестима членове на ПК са против мерките.

На 10 юни Джянг основава подобното на Гестапо "Управление 610".

Това е организация, чийто правомощия са над конституцията и закона, и която е подчинена единствено на Джянг Земин. Тя е създадена със специалната цел да осъществява преследването на Фалун Дафа.

На 19 юли Джянг свиква висшите лидери на ККП на правителствено заседание. На него той оповестява заповедта си да се започне преследване на Фалун Дафа. На войските около Пекин е наредено да са в бойна готовност.

На 20 юли Джянг нарежда да се направят масови арести на практикуващи Фалун Дафа по цялата страна и да се унищожат всички книги на Фалун Дафа.

Джянг настоява: "Да се унищожи Фалун Дафа до 3 месеца!"

Но нямащите право на глас практикуващи Фалун Дафа не поддават. Те се стичат на пл. Тянанмън в Пекин от всички краища на Китай, скандирайки "Фалун Дафа е велика".

През октомври 2000 г. хиляди практикуващи Фалун Дафа се събраха на Тянанмън, за да издигнат банери и да демонстрират своите безобидни упражнения. През ноември 2001 г. 35 Фалун Дафа практикуващи от над десет страни по света също разгънаха на Тянанмън голям банер с думите "Истинност, Доброта и Търпимост".

Книгата "Истинската история за Джянг Земин" разкри, че години наред Джянг е харчил една четвърт от финансовите ресурси на Китай за осъществяване преследването на Фалун Дафа. В най-тежките периоди за това той използва дори една трета от ресурсите на Китай.

Във Франция Джянг обявява без разрешение Фалун Дафа за "култ". Той нарежда на Народния конгрес да промени закона, за да преследва Фалун Дафа.

Джан Ърпинг: "Преследването на Фалун Дафа практикуващи е всеобхватно и мащабно. То включва всички, включително обществена сигурност, пропагандни органи, училища, военни, предприятия и села. Преследването е също така глобално. (Джянг и ККП) започнаха цялостна пропаганда в световен мащаб, за да клеветят Фалун Дафа".

На 23 януари 2001 г. лагерът на Джянг инсценира "Самозапалването на Тянанмън". Във видеото, излъчено от телевизията на ККП, CCTV, бяха показани нелепи сцени, като предварително патрулиращи с пожарогасители полицаи, неизгорели пластмасови бутилки с бензин, пеещо момиче след "трахеотомична операция" и др.

Впоследствие бе установено, че видеото е монтаж, което бе потвърдено и от различни международни организации, като Международната организация за развитие на образованието (IED).

Тези организации осъдиха категорично държавния тероризъм на ККП пред Генералната асамблея на ООН.

Друга измамна пропаганда на ККП включва "1400 смъртни случаи", "Концентрационния лагер Масанджа", и др. Те бяха създадени като претекст за осъществяване и прикриване на преследването.

Относно Фалун Дафа практикуващите Джянг нареди на Управление 610: "Съсипете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, унищожете ги физически!" Унищожителната политика на ККП се прикрива със заповедта: "Всички убийства да се броят за самоубийства".

Според непълни данни най-малко 3400 практикуващи са измъчвани до смърт. Десетки милиони практикуващи са подложени на изтезания, задържане, лишаване от свобода, промиване на мозъка, насилие, изнудване и прогонване. Хиляди студенти са повредени психически от прилаганите от властите субстанции. На десетки хиляди практикуващи са отнети органите приживе.

Джанг Тянлинг (анализатор): "Над 100 милиона практикуващи Фалун Дафа са така жестоко преследвани в Китай. Както и много практикуващи в чужбина. Но никой от тях не е прибягнал до насилие. Това е наистина забележително. Най-после китайският народ се отърсва от миналото си на послушни роби. Те искат да се борят, но не като роби или мафиоти. Фалун Дафа им даде алтернатива".

Използвайки мирни средства, Фалун Дафа практикуващите настояват за спиране на преследването и разкриване на истината. Те включват разпространяване на материали с фактите за преследването, вмъкване в честотите на китайската телевизия и излъчване на видеа с истината за преследването на Фалун Дафа, даване под съд Джянг и други висши служители на ККП, участващи в преследването, разработване на софтуер за преминаване през Интернет блокадата на ККП, подаване на жалби до ООН, НПО и правителства на различни държави, отправяне на световни призиви за спиране на преследването на Фалун Дафа.

През 12-те си години на преследване Фалун Дафа продължава да расте. Сега тя е разпространена в близо 120 страни и региони по света.

Тя получи безброй похвали от международната общественост, както и хиляди награди и писма на подкрепа. Основната книга на Фалун Дафа, "Джуан Фалун", е преведена на около 40 езика.

Така, което инициираното от Джянг абсурдно преследване успя да постигне, бе да тласне към пропастта ККП и самия Джянг.

NTD репортери Chang Chun,Li Yuanhan и Xiao Yu

Истината за Джянг Земин 

1. Предателят Джянг

2. Продажбата на китайски земи от Джянг

3. Престъпленията на Джянг

4. Сексуалните скандали на Джянг

5. Потискане на студентските движения от Джянг

6. Корумпиране на армията от Джянг

7. Преследването на убеждения от Джянг

8. Съсипването на Китай от Джянг

9. Престъпленията на Джянг срещу ККП

10. Глобален публичен процес срущу Джянг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!