Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истината за Джянг Земин: 2. Продажбата на китайски земи от Джянг

Злодеянията и престъпленията на Джянг привлякоха световно внимание. Днес ще разгледаме продажбата на китайски земи от Джянг.

9 и 10 декември 1999 г. са дати на позор за Китай. Докато тогавашният Генерален секретар на ККП, Джянг Земин, започва преследването на Фалун Гонг, той подписва и "Договор между Народна република Китай и Руската федерация за източната и западната граница на Китай и Русия", при посещението си на руския президент Елцин. Договорът предава на Русия над 1,5 милиона кв. км. от северен Китай.

Земята, която Джянг Земин дава на Русия, се равнява на площта на три североизточни китайски провинции, или на над 40 Тайван-а. Джянг също даде на Русия устието на Туменджянг, което е вратата на североизточен Китай към Японско море, по този начин блокирайки бъдещи възможности за развитие за Китай.

Бившият лидер на СССР, Ленин, направи 3 изявления в миналото, да се върнат китайските земи на правителството на Китай. Новият договор на Джянг Земин напълно отрича договора "Нерчинск", постигнат чрез войни с Русия, водени от император Кангши от династията Чинг. Джянг приема неравностойни договори, като тези от Айгун и от Пекин, които не са признати от правителството на КМТ и от предишни лидери на ККП.

Много китайци смятат, че този договор завинаги лишава бъдещите поколения от възможността да си поискат обратно териториите. Те категорично осъждат факта, че Джянг е скрил за това важно събитие. За него е споменато само на 11 декември 1999г., на първа страница на People's Daily с бележка от 100 йероглифа.

У Фан (президент на Преходното китайско правителство): "Той (Джянг Земин) е най-лошият предател. Той не оповести за това събитие, нито го съобщи в ККП. Така че това е бил таен договор."

ККП забрани да се говори за измяната на Джянг. В много интернет сайтове терминът "границите на Китай и Русия" е бил считан за чувствителен и е бил блокиран. Някои форуми са затворени за обсъждане на този въпрос.

През юни 2010 г., домът на Джанг Занинг, базиран в Нанджинг адвокат и професор от колежа по право в Югоизточния университет, беше претърсен, а той самият разпитван незаконно от местната полиция, заради разпространяване онлайн на престъпленията и скандалите на Джянг.

Джанг Зайнинг: "Въз основа на материали на Лу Джяпинг, Джянг Земин се е присъединил към КГБ когато е учил в Русия и е станал агент на КГБ. Като Генерален секретар на ККП по-късно той не е искал това да излезе на яве. Така той прави сделка с Русия - ако не публикувате моето досие, ще ви дам 1,5 милиона кв. км. земя."

Снимката на Джянг прегърнал Елцин след подписване на договора показа на целия свят колко жалък е той.

Според "Истинската история на Джянг Земин", Джянг подписва този договор без да уведоми високопоставени служители в самата ККП. По-късно, когато високопоставени генерали от ККП разбират за това, Джянг Земин прехвърля отговорността върху цялата партия, и принуждава служителите на ККП да мълчат по въпроса.

През 2005 г. бившият зам.-главен редактор на хонконгския в. Wei Wui Po, Чинг Чеонг, е бил арестуван в Гуанджоу и осъден на 5 години затвор, за публикуване на статии под името Джонг Гуорен в хонконгския в. Ming Pao.

Джонг Гуорен посочва, че територии не принадлежат на една партия, и че договорът на Джянг е абсурден пример за партията "представляваща хората" в 21-ви век.

Танг Байчяо (Говорител на Преходното китайско правителство): "Този договор е наистина несправедлив за китайската нация. Това е цената, която Китай плаща, за да стои Русия на страната на ККП по въпросите за човешките права, както и в международните отношения и в ООН. Това е много висока цена. Това е едно тежко престъпление на Джянг Земин, от времето на неговото ръководство."

Джянг използва подобен начин, за да продаде китайски територии и на други. Медиите на ККП не смеят да публикуват истината. Договорите на Джянг с Таджикистан, Киргизстан и Казахстан са дали територии, които са били спорни.

През 1996 г. Джянг подписа договор за границата с Индия и прие разделителната линия McMahon, като даде 90 хиляди кв. км. земя в южната част на Хималаите. През 1999 г., Джянг подписа договор с Виетнам, давайки му земите на планините Юнан Лао и Гуанши Фака, за защитата на които китайски войници са дали живота си.

През 1996 г. когато Джянг посети Филипините, той доброволно им подари островите Нанша. Макар островът Дяню да му е слабост, той винаги казваше, "никога не се свенете да използвате сила" срещу Тайван.

Според истинската биография на Джянг Земин, неговият мотив да продава Китай е същия като този на Чин Хюи, скандалният предател в китайската история: да предпази себе си, така че неговото КГБ досие да не се публикува; и да получава подкрепата на Русия и на други страни.

NTD репортери Chang Chun, Li Yuanhan и Xiao Yu

Истината за Джянг Земин 

1. Предателят Джянг

2. Продажбата на китайски земи от Джянг

3. Престъпленията на Джянг

4. Сексуалните скандали на Джянг

5. Потискане на студентските движения от Джянг

6. Корумпиране на армията от Джянг

7. Преследването на убеждения от Джянг

8. Съсипването на Китай от Джянг

9. Престъпленията на Джянг срещу ККП

10. Глобален публичен процес срущу Джянг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!