Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истината за Джянг Земин:  1. Предателят Джянг Земин

Смъртта или болестта на Джянг Земин (Jiang Zemin / Цзян Цзъмин), бивш лидер на Китай, предизвика спорове в Китайската комунистическа партия (ККП) по отношение миналото на Джянг. Прословутите деяния на Джянг стават център на внимание. NTD ще направи серия от репортажи за живота на Джянг. Днес ще обсъдим предателствата и фалшификациите на Джянг...

Лу Джяпинг от Китайската асоциация по история на Втората световна война написа отворено писмо през декември 2009 г., обвинявайки Джянг в "две предателства и две фалшификации". Адресирано до Централния комитет на ККП и Ху Джинтао, писмото обвини Джянг в шпионаж в полза на Япония и СССР, и във фалшификации на личното и семейното си минало.

В писмото се казва, че бащата на Джянг, Джянг Шиджун, е работил за японските окупатори под името Джянг Гуанчян. Той е служил в марионетно правителство, контролирано от японците, и е бил изменник, предавайки Китай за лично облагодетелстване.

През 1943 г. бащата на Джянг го изпраща в Централния университет, където са обучавани много китайски предатели да работят за японците. Джянг Земин се е срещал с японските агенти Дин Мокун и Ли Шичун, и има снимка с тях. Дин е бил ръководител на японските шпиони под Доихара Кенджи, който по-късно е бил съден за своите военни престъпления срещу Китай.

Японците капитулират през 1945 г. и Джянг Земин е издирван като предател от китайското национално правителство. Джянг се укрива докато правителството преустановява издирването му, след което подновява следването си в Централния университет, по-късно преименуван на Университета Нанджинг.

Когато Джянг Земин става Генерален секретар на ККП през 1989 г., Университетът Нанджинг намира неговите студентски архив и библиотечна карта в отдела на контролирания от японците бивш Централен университет. През 1990г. Джянг отива на посещение в Университета Нанджинг.

Джянг и баща му са били предатели, работещи за японците. Въпреки това Джянг твърди, че е син на мъченик, и по-специално, че е осиновен син на чичо си Джянг Шянгчинг. Джянг Шянгчинг се присъединява към ККП през 1929 г., служи в анти-японската война под националистическата партия Куоминтанг, и умира в престрелка през 1939 г. на 28 г-на възраст.

Джянг Шянгчинг е 15 години по-възрастен от Джянг Земин. Дъщерята на Джянг Шянгчинг е писала, че Джянг Земин е бил осиновен от Джянг Шянгчинг, но описанията са много непоследователни.

Лу Джяпинг казва в писмото си, че Джянг Шянгчинг е бил лидер в ККП по време на анти-японската война и че истинският баща на Джянг Земин е работил за японците. Двамата братя са били врагове. Давайки Джянг Земин на брат си за осиновяване, Шиджун би си навлякъл беда.

Джанг Занинг (професор по право в Университета Донгнан): "Двете страни се наблюдавали отблизо "вражеските отношения". Освен това Джянг Шянгчинг е бил само 15 години по-възрастен от Джянг Земин, така че те не биха могли да са баща и син. Джянг Шянгчинг е бил беден, а семейството на Джянг Земин е било богато. Обикновено богати деца не се осиновяват от бедни семейства".

Според Лу Джяпинг дъщерята на Джянг Шянгчинг, Джянг Зехюи, е казала през 2003 г., че Джянг Земин не е бил осиновен от баща й.

Джан Занинг: "ККП набляга на семейния произход. Джянг Земин фалшифицира миналото си, за да скрие непочтения си семеен произход".

Лу Джяпинг казва също, че Джянг Земин е фалшифицирал и членството си в ККП. Според архиви той е влязъл в ККП през април 1946 г. Но това е времето, когато той току-що се появява след укриването си, така че да избегне арест заради връзката си с японците, той влиза в ККП. Негов препоръчител е съученикът му Уанг Джяю, според архивите, но това не отговаря на изискванията за влизане в ККП.

Лу Джяпинг твърди, че Джянг всъщност влиза в ККП през 1956 г., след следването си в Съветския съюз.

Според някои информационни агенции, докато е бил в СССР, Джянг Земин е имал връзка с руската шпионка на КГБ, Клава, и е предавал на СССР информация за Китай.

След като става лидер на ККП и Китай, Джянг посещава Русия. Руският президент Елцин организира за него лична среща с Клава. Джянг Земин от своя страна дава на Русия 1,5 милиона кв. км китайска земя.

През август 2010г. Лу Джяпинг завършва своя доклад за Джянг Земин, с ново доказателство за неговите фалшификации. Той каза в интервю за радио Sound of Hope: "Новото доказателство е много солидно, показващо, че той е фалшифицирал своето членство в ККП. Той не е влизал в ККП преди 1949 г. Хората ще знаят истината за в бъдеще от това доказателство. Краят на Джянг Земин наближава. Това е най-голямото ми откритие за последните 8 години".

Но оттогава Лу Джяпинг изчезна. Според източници той е задържан в Пекин, а на 13 май 2011 г., е осъден на 10 години затвор за "подривна дейност срещу държавната власт".

Сега думите "смъртта на Джянг Земин" принуждават ККП да направи задълбочен преглед на живота на Джянг. Лу каза, че многобройните проблеми на Джянг включват продажбата на китайска земя, преследването на Фалун Гонг, корупцията и др. "Две предателства и две фалшификации" ще дадат на Ху Джинтао силни карти, с които да разобличи Джянг.

NTD репортери Chang Chun, Li Yuanhan и Zhou Ping

Истината за Джянг Земин 

1. Предателят Джянг

2. Продажбата на китайски земи от Джянг

3. Престъпленията на Джянг

4. Сексуалните скандали на Джянг

5. Потискане на студентските движения от Джянг

6. Корумпиране на армията от Джянг

7. Преследването на убеждения от Джянг

8. Съсипването на Китай от Джянг

9. Престъпленията на Джянг срещу ККП

10. Глобален публичен процес срущу Джянг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!