Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Джоу обявява да погребе живи 200 души"

Джоу Йонгканг: "По-добре [практикуващите Фалун Гонг] да умират в затвора, отколкото да се освобождават".
Джоу Йонгканг: "По-добре [практикуващите Фалун Гонг] да умират в затвора, отколкото да се освобождават". Снимка epochtimes.com

Open Magazine в Хонг Конг публикува статия, озаглавена "Джоу Йонгканг обявява да погребе живи 200 души". Според статията Джоу е заявил в реч, че Китайската комунистическа партия (ККП) наблюдава всички влиятелни местни дисиденти. Веднъж Централният комитет (ЦК) на ККП реши ли, че кризата е започнала, в една нощ ще арестува всичките 200 наблюдавани дисиденти и ще ги погребе живи, се твърди в публикацията...

 
Макар според някои сведения Джоу Йонгканг да е вече бивш ръководител на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC) към ЦК на ККП, изказването му може да се разглежда за достатъчно надеждно прозрение относно подготовката за 18-ия Национален конгрес на ККП, който се очаква да бъде проведен в края а тази година.
 
Преди годишнината от избиванията на 4 юни на площад "Тянанмън" хонгконгска медия интервюира про-демократичния активист Ли Уангянг (Li Wangyang), който наред с други неща каза, "в името на демокрацията, аз няма да съжалявам, дори ако ми отрежат главата". Няколко дни по-късно той бе намерен “самообесен”, което предизвиква бурно негодувание в Хонг Конг. 

Когато бившият топ полицай на Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун дезертира в американското консулство в Ченгду (Chengdu) на 6 февруари, той задейства политическа буря, която още не е утихнала. Задкулисната битка се върти около това, каква позиция ще заемат държавниците на Китай спрямо преследването на Фалун Гонг. Фракцията с кървавите ръце – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин за осъществяване на преследването – прави усилени опити да избегне отговорността за престъпленията си и да продължи кампанията. Други служители отказват да участват в преследването оттук нататък. Събитията предоставят ясен избор пред държавниците и гражданите на Китай, както и пред хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!