Следвайте "Буднаера" в Телеграм

65 000 практикуващи Фалун Гонг убити заради органите им

Бившият член на Политбюро Бо Шилай.
Бившият член на Политбюро Бо Шилай. (Feng Li/Getty Images)

Уебсайтове считани, че имат връзки с бившия глава на Китайската комунистическа партия (ККП) Джянг Земин съобщават, че изпадналият в немилост бивш член на Политбюро Бо Шилай е виновен за престъпления, по-сериозни от тези, посочени в неговото обвинение. Тези доклади, според анализатори показват, че фракцията на Джянг се стреми да направи Бо изкупителна жертва за зверствата, извършени в преследването на Фалун Гонг...
 
На 2 октомври Mingjing News цитира източник в Пекин, казвайки: "Китайският режим търси доказателства за престъпната дейност на Бо Шилай в участието му в смъртни случаи, търговия с човешки трупове, както и самолетна катастрофа в Далиан. Престъпленията, извършени от Бо наистина са по-сериозни от това, което хората знаят."

                                         

На 3 октомври задграничният китайскоезичен уебсайт Boxun съобщи, че Бо Шилай и Гу Кайлай са "до известна степен" виновни за отнемането на органи.
 
Източникът на съобщението за Boxun се опитва да защити Джянг Земин. Източникът казва, че след като Бо е бил отстранен от неговия партиен пост, Джянг е заявил, че Бо е виновен за престъпления срещу човечеството.
 
Анализатори са забелязали, че Mingling и Boxun в миналото са публикували често материали, благоприятни за фракцията на Джянг. Именно тази фракция, под ръководството на самият Джянг, стартира кампания през 1999 г. за ликвидиране на традиционната духовна практика Фалун Гонг (Фалун Дафа).
 
Сред престъпленията, извършени срещу практикуващите Фалун Гонг, най-лошото е използването им като източник на органи за трансплантация. Следователи смятат, че в годините 2000-2008, 65 000 практикуващи са били убити при отнемане на техните органи. Практиката на отнемане на органи продължава, с още хиляди практикуващи убивани всяка година, според разследващите.
 
Коментатор на радио "Гласът на надеждата" (SOH ), Ланг Шу казва, че тези новинарски репортажи са доказателства, че фракцията на Джянг иска да скъса връзки с Бо Шилай. Според Ланг фракцията на Джянг иска да направи Бо изкупителна жертва за зверствата на принудително събиране на органи приживе.

Бо Шилай обаче не е могъл да извършил всички тези престъпления сам, твърди Ланг.

Отнемането на органи на живо от практикуващи Фалун Гонг въвлича широкомащабни медицински прегледи, освобождаване от трупове, както и участието на съдилищата, полицията, прокуратурата, здравните служби, армията и паравоенната полиция, каза Ланг. Това е системно национално престъпление, което включва огромна престъпна групировка и безброй служители на ККП.
 
Китайският анализатор Джанг Тянлинг е съгласен с това заключение. "Дали е достатъчно висока позицията на Бо, за да е отговорен за това престъпление сам? Отговорът е категорично "не", " пише Джанг в свой имейл.

"Отнемането на органи не става само в провинция Ляонинг, или Чонгчинг [Бо е бил управител на Ляонинг и партиен секретар на Чонгчинг]. Това е общонационална практика. Ето защо вниманието трябва да се съсредоточи върху боса на сигурността Джоу Йонгканг и най-вече върху самия Джянг Земин”, смята експертът.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!