Джулието Киеза: Не трябва да сме наивни! Фактът, че коронавирусът засегна по-точно северните райони на Италия, се обяснява с достатъчно силните връзки на местните жители с Китай,

много италианци със собствени малки предприятия са живели в китайски провинции.

/Поглед.инфо/ Известният журналист от Италия Джулието Киеза е убеден, че някой иска да използва трагичната ситуация с разпространението на смъртоносна инфекция в своя полза. Сега всички хора живеят в свят, в който парите определят всичко, глобализацията следва американския модел, а това е много безпощадна система.

Например, за определени финансови кръгове фактът, че възрастните хора умират, е от полза - в края на краищата пенсионната система е много скъпа, а ако старите умрат, тогава вече няма нужда да им се плаща.

Всичко, което се случва, подтиква към мисли за хибридна война. И тя съществува - няма нужда да бъдете наивни и да го отричате. Може би всичко това е организирано именно срещу Китай. Новият щам, според мен, няма естествен произход, той е създаден в лаборатория. Нещо повече, този вирус има такива характеристики, че е трудно да го различим от другите коронавируси и учените все още не могат да овладеят ситуацията”, смята Киеза.

Според журналиста всичко, което се случва, е много тревожно и това не е просто кризисен момент, а обрат в историята. Светът чака глобален срив на пазара, подобна криза не се е случвала след Втората световна война, заключва Джулието Киеза.

Припомняме, че Италия по брой пациенти сега е на второ място в света след Китай. Експертите вече предполагат, че италианците са закъснели с около седмица с въвеждането на ограничителни мерки, свързани с пандемията. Това обяснява големия брой както болни, така и мъртви от болестта.

Първоначално заплахата беше подценена: нито правителството, нито гражданите взеха мерки за сигурност. Но сега италианците всъщност станаха „заложници на коронавируса“: властите разшириха карантинните мерки в цялата страна, като напълно забраниха всяко движение между провинциите.

Киеза каза още, че в страната има недостиг на медицински маски и апарати за механично обдишване. В същото време ситуацията в южната част на Италия е по-сложна, отколкото в северната, където медицинските заведения са повече или по-малко готови за пандемия. А на юг - абсолютно не.

Калабрия, Сицилия, Кампания, Апулия - всички тези региони са в много сериозна опасност. Следователно, решението, което беше взето от правителството, аз лично считам за разумно. Основното е да се предотврати разпространението на пандемията в южната част на страната. Затова сега в Италия всичко е блокирано, магазините са затворени, с изключение на тези за хранителни продукти, както и аптеките“, каза журналистът.

Той добави, че улиците на градовете са празни, метрото, автобусите вървят почти празни. Разбира се, можете да шофирате някъде в собствената си кола, но за това е необходимо да имате разрешение, в което да пише за какво е отишъл гражданинът някъде и след това за колко време ще се върне. Тоест, страната вече въведе контрол върху движението на хората. Разбира се, не е най-засиления, но въпреки това съществува, отбеляза Киеза.

От гледна точка на обществения ред всичко е повече или по-малко спокойно, което е дори изненадващо, ако познавате италианците. Разбира се, хората живеят в напрежение, но в същото време се опитват да останат спокойни. Най-трудното е липсата на заплати в почти 65% от населението на страната “, отбеляза журналистът.

Ако тази ситуация продължи още 15-20 дни, тогава ще се случи катастрофа - хората нямат пари, но трябва да живеят на нещо, да си купуват храна. Тази ситуация се оказа напълно непредвидена и кризата продължава да се разраства, това личи от начина, по който падат борсите.

Фактът, че коронавирусът засегна по-точно северните райони на Италия, се обяснява от Киеза с достатъчно силните връзки на местните жители с Китай, много италианци със собствени малки предприятия са живели в китайски провинции.

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

И китайците също идваха в Италия, и то не един или двама души, а хиляди.

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Поради тесните контакти с Китай, ние взехме вируса от Ухан. В рамките на 20-25 дни болестта се разпространи, но никой не ѝ обърна внимание, не бяха предприети никакви мерки и след това настъпи експлозия и се оказа, че броят на заразените вече е в хиляди. Следователно, властите предприеха ограничителни мерки. Вярно е, че резултатите от тези мерки все още не са видими “, каза Киеза.

Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса (Вирус на Китайската комунистическа партия) – ВИДЕО

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Тайната история на коронавирусното биооръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Прессъобщение: Първа белодробна трансплантация на коронавирус пациент в Китай, произходът на органите под въпрос

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса – През първите два месеца от бума на заразата пред очите му денонощно умирали хора

Дори насред коронавирустната епидемия комунизма не престава да преследва и изтезава: Шест практикуващи Фалун Гонг умират за един месец след изтезания в затвора Полицай дори се присмива: „Твоето страдание ми доставя удоволствие.“

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: https://pogled.info/s

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...