Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Chinese police officers wear protective masks as they patrol at Beijing Station before the annual Spring Festival on Jan. 22, 2020, in Beijing. (Kevin Frayer/Getty Images)

Китайските полицаи носят защитни маски, докато патрулират на гара Пекин преди ежегодния пролетен фестивал на 22 януари 2020 г. в Пекин. (Кевин Фрейър / Гети Имиджис)

https://www.theepochtimes.com/

Научно проучване установи, че ако Китай е действал по-рано с борбата срещу разпространението на своя коронавирус, това нямаше да стане глобална пандемия.

Изследване на Университета в Саутхемптън във Великобритания въз основа на картографирането на световното население, финансирано главно от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, откри, че „ако интервенциите в [Китай] биха могли да бъдат проведени една седмица, две седмици или три седмици по-рано, случаите биха могли да бъдат намалени съответно с 66 процента, 86 процента и 95 процента - значително ограничаване на географското разпространение на болестта. “

Авторът на проучването д-р Шенджи Лай от Университета в Саутхемптън коментира: „Нашето проучване показва колко е важно за страните, които са изправени пред непосредствена епидемия, активно да планират координиран отговор, който бързо да се справя с разпространението на болестта на редица фронтове. "

Директорът на групата WorldPop в Университета на Саутхемптън, професор Анди Татем, добавя: „Имаме тесен прозорец от възможности в световен мащаб да реагираме на това заболяване и като се има предвид, че ефективни лекарства и ваксини не се очакват месеци наред, трябва да сме интелигентни относно това, как да я третираме използвайки не-лекарствени интервенции."

Стана ясно, че първите случаи на китайския вирус са били докладвани в края на ноември и началото на декември, като учените дори са преценили, че първата поява вероятно е станала през октомври в град Ухан.

Вместо да действа незабавно, китайското правителство изчака до 23 януари, преди да издаде карантинни заповеди за 11-те милиона души, живеещи в Ухан.

Комунистическата държава също активно работи за потискане и наказване на лекари и учени, които се опитват да извадят предупреждения, и лъже света, като твърди, че няма „никакви доказателства“ за предаване от човек на човек.

На лабораториите е казано да не пускат никаква информация и да унищожават или да не предават проби

Китайски лаборатории са идентифицирали мистериозен вирус като силно заразен нов патоген към края на декември миналата година, но им е било наредено да спрат тестовете, да унищожат пробите и да скрият новината, разкри китайска медия.

Регионален здравен служител в Ухан, центърът на огнището, настоява на 1 януари за унищожаване на лабораторните проби, установяващи причината за необяснима вирусна пневмония. Китай не признава в продължение на три седмици, че е имало предаване от човек на човек.

Подробни разкрития на Caixin Global, уважаван независим източник, показват най-ясни доказателства за мащаба на прикриването в решаващите ранни седмици, когато се е загубила възможността за контрол над епидемията.

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

https://www.thetimes.co.uk/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...