Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Chinese police officers wear protective masks as they patrol at Beijing Station before the annual Spring Festival on Jan. 22, 2020, in Beijing. (Kevin Frayer/Getty Images)

Китайските полицаи носят защитни маски, докато патрулират на гара Пекин преди ежегодния пролетен фестивал на 22 януари 2020 г. в Пекин. (Кевин Фрейър / Гети Имиджис)

https://www.theepochtimes.com/

Научно проучване установи, че ако Китай е действал по-рано с борбата срещу разпространението на своя коронавирус, това нямаше да стане глобална пандемия.

Изследване на Университета в Саутхемптън във Великобритания въз основа на картографирането на световното население, финансирано главно от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, откри, че „ако интервенциите в [Китай] биха могли да бъдат проведени една седмица, две седмици или три седмици по-рано, случаите биха могли да бъдат намалени съответно с 66 процента, 86 процента и 95 процента - значително ограничаване на географското разпространение на болестта. “

Авторът на проучването д-р Шенджи Лай от Университета в Саутхемптън коментира: „Нашето проучване показва колко е важно за страните, които са изправени пред непосредствена епидемия, активно да планират координиран отговор, който бързо да се справя с разпространението на болестта на редица фронтове. "

Директорът на групата WorldPop в Университета на Саутхемптън, професор Анди Татем, добавя: „Имаме тесен прозорец от възможности в световен мащаб да реагираме на това заболяване и като се има предвид, че ефективни лекарства и ваксини не се очакват месеци наред, трябва да сме интелигентни относно това, как да я третираме използвайки не-лекарствени интервенции."

Стана ясно, че първите случаи на китайския вирус са били докладвани в края на ноември и началото на декември, като учените дори са преценили, че първата поява вероятно е станала през октомври в град Ухан.

Вместо да действа незабавно, китайското правителство изчака до 23 януари, преди да издаде карантинни заповеди за 11-те милиона души, живеещи в Ухан.

Комунистическата държава също активно работи за потискане и наказване на лекари и учени, които се опитват да извадят предупреждения, и лъже света, като твърди, че няма „никакви доказателства“ за предаване от човек на човек.

На лабораториите е казано да не пускат никаква информация и да унищожават или да не предават проби

Китайски лаборатории са идентифицирали мистериозен вирус като силно заразен нов патоген към края на декември миналата година, но им е било наредено да спрат тестовете, да унищожат пробите и да скрият новината, разкри китайска медия.

Регионален здравен служител в Ухан, центърът на огнището, настоява на 1 януари за унищожаване на лабораторните проби, установяващи причината за необяснима вирусна пневмония. Китай не признава в продължение на три седмици, че е имало предаване от човек на човек.

Подробни разкрития на Caixin Global, уважаван независим източник, показват най-ясни доказателства за мащаба на прикриването в решаващите ранни седмици, когато се е загубила възможността за контрол над епидемията.

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

https://www.thetimes.co.uk/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!