Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дори насред коронавирустната епидемия комунизма не престава да преследва и изтезава: Шест практикуващи Фалун Гонг умират за един месец след изтезания в затвора Полицай дори се присмива: „Твоето страдание ми доставя удоволствие.“

(Minghui.org) Въз основа на информация от Minghui.org, най-малко шестима практикуващи Фалун Гонг в три провинции са починали между 20 януари и 16 февруари 2020 г. Всички те са били малтретирани, докато са били в затвора заради вярата си. Трима от тях са загинали още в затвора.

Г-жа Ли Гуйронг, 78-годишна пенсионирана директорка на училище в град Шенян, провинция Ляонин, почива в женския затвор на Ляонин в средата на януари.

Г-жа Фан Уеншю, 53-годишна жителка от град Юеянг, провинция Хунан, почива на 21 януари, около две години след като е осъдена на три и половина години затвор заради вярата си.

Г-н Джан Дженчай, жител на град Джинжоу, провинция Ляонин, почива в затвора на Далиан, провинция Ляонин, на 7 февруари.

Г-жа У Шиуфанг, 64-годишна жителка на град Фуксин, провинция Ляонин, почива на 8 февруари, около 16 месеца, след като излежава присъда от три години затвор заради вярата си.

Г-н Ху Лин, 47-годишен авиационен инженер в град Шенян, провинция Ляонин, почива в затвора Кангджашан, провинция Ляонин, на 16 февруари.

Г-н Ли Хюфенг, 48-годишен жител на Чичихар, провинция Хейлундзян, почива на 28 февруари, седем години, след като излежава 12 години затвор заради вярата си.

Фалун Гонг, известна още като Фалун Дафа, е медитационна практика, основана на принципите Истина-Доброта-Търпение. Откакто Китайската комунистическа партия (ККП) започва да преследва практиката през юли 1999 г., голям брой практикуващи са арестувани, задържани, затваряни и измъчвани.

Пенсионирана директорка на училище е затворена заради вярата си и умира на 78 години

78-годишна жена почива в женския затвор в провинция Ляонин в средата на януари 2020 г., само седмици преди края на петгодишна присъда заради отказ да се отрече от вярата си във Фалун Гонг.

Г-жа Ли Гуйронг, пенсионирана директорка на основното училище в град Шенян, провинция Ляонин, е арестувана на 7 февруари 2015 г., след донос, че е разпространявала информационни материали за Фалун Гонг. Тя се явява в окръжния съд в Хунан на 24 юни 2015 г. и е осъдена на пет години затвор. Последният арест на г-жа Ли е само 15 месеца след като тя излежава седемгодишна присъда, също заради вярата си.

На 17 октомври 2006 г. г-жа Ли, тогава 64-годишна, е арестувана за разговори с хора за Фалун Гонг. Тя е осъдена на седем години от Окръжния съд в Хепинг на 14 май 2007 г. Докато г-жа Ли е в женския затвор в провинция Ляонин, охраната нарежда на затворниците да я бият и ритат, и да я тъпчат по ръцете. В резултат на което лицето й е разкървавено, ръцете й се подуват и тялото й се покрива с тъмни синини. Голяма част от косата й е изскубана.

Когато е освободена на 17 октомври 2013 г., г-жа Ли е вече кожа и кости, косата й е посивяла и всичките й зъби са опадали. И въпреки това тя продължава да бъде тормозена от агентите на местното Управление 610, извън законова агенция, създадена специално за преследването на Фалун Гонг.

Смърт след рецидивиране на рак в затвора

Ракът на г-жа Фан Уеншю се завръща, след като е осъдена за разпространение на информация за своята вяра във Фалун Гонг. Жител на град Юейанг, провинция Хунан, по-късно тя е освободен условно, но никога не се възстановява и почива на 21 януари 2020 г., на 53 години.

Г-жа Фан Уеншю 

Заради разпространение на информационни материали за Фалун Гонг, г-жа Фан е съобщена и арестувана на 1 септември 2017 г. Група служители претърсват дома й, когато майка й е сама вкъщи. Мобилният телефон на г-жа Фан, книгите на Фалун Гонг и свързаните с тях материали са конфискувани.

Районната прокуратура в Джуншан одобрява нейния арест на 6 септември 2017 г. и препраща делото й на окръжния съд в Джуншан на 29 декември 2017 г. Г-жа Фан е изправена пред съда на 2 февруари 2018 г. и е осъдена на 3,5 години затвор и глоба от 5000 юана. Братът и сестрите й настояват за нейното освобождаване поради медицинското й досие, но без резултат.

Г-жа Фан е изпратена в женския затвор Чангша на 13 март 2018 г. Там тя е подложена на интензивно промиване на мозъка, целящо да я принуди да се откаже от вярата си. Ракът й скоро се връща поради психическия натиск. Тя също претърпява перфорация на дебелото черво. Направена й е операция на 27 юли 2018 г. и е отстранен тумор на яйчника. Едва след това затворът одобрява медицинското й освобождаване и я пуска на свобода.

Г-жа Фан възобновява ежедневните си упражнения на Фалун Гонг след завръщането си у дома и започва да си възвръща здравето. Тя успява да готви и да излиза за пазаруване на хранителни стоки. През март 2019 г. служители от районното бюро на правосъдието в Юншан я тормозят вкъщи и я принуждават да носи дигитално устройство за наблюдение. Няколко дни по-късно тя започва да има кръв в изпражненията и да страда от отоци. Въпреки това полицията не спира да я тормози.

Стресът от преследването влошава здравето на г-жа Фан и тя почива в местната болница на 21 януари 2020 г.

Гражданин на Ляонин умира, докато е затворен за практикуване на Фалун Гонг

Г-н Джан Дженчай и съпругата му, г-жа Джан Лианронг, са арестувани на 14 юли 2019 г. за разпространение на информационни материали за Фалун Гонг. На следващия ден полицията обира дома им и конфискува материалите им за Фалун Гонг и други лични вещи.

Местната прокуратура одобрява арестите им на 29 юли 2019 г. По-късно те са осъдени от окръжния съд в Хайшан, като г-н Джан получава 23 месеца, а г-жа Джан - 26 месеца.

Г-н Джан е отведен в затвор в град Далиан, провинция Ляонин. Затворник от затвора се обадил на семейството му на 23 януари 2020 г., за да каже, че е бил диагностициран с рак на панкреаса. Две седмици по-късно затворът информира семейството му, че г-н Джан е починал на 7 февруари. Името на затвора и повече подробности за смъртта му остават да бъдат разследвани.

В момента г-жа Джан е в затвора в Масанджийското отделение на женския затвор в Ляонин.

Освободена във вегетативно състояние умира по-късно

Китайска гражданка от Фушин, провинция Ляонин, почива на 8 февруари 2020 г., почти две години след освобождаването й от затвора във вегетативно състояние. Тя е на 64 г. Г-жа У Шиуфанг е арестувана на 18 август 2015 г., докато пуска информационни материали за Фалун Гонг.

Тя е осъдена на три години и отведена в женския затвор в Ляонин през юни 2016 г. Г-жа У претърпява хеморагичен инсулт поради малтретиране от страна на затворническите пазачи. Тя губи цялата си подвижност и е поддържана жива с тръба за хранене.

Въпреки нейното състояние, затворът я принуждава да излежи всичките три години присъда. Когато е освободена на 19 август 2018 г., тя е вече във вегетативно състояние. Дъщеря й я завежда в болницата, където й казват, че нямат медицински персонал, който да може да й помогне.

Заради преследването, пенсията на г-жа У е спряна и на нейните дъщеря и зет е трудно да покриват медицинските й разходи и да се грижат за нея, тъй като и двамата трябва да ходят на работа.

Авиационен инженер умира в затвора поради отказа за освобождаване по медицински причини

Г-н Ху Лин от град Шенян, провинция Ляонин, е в критично състояние след месеци на гладна стачка и изтезания, но му е отказано медицинско освобождаване с мотива, че не иска да се откаже от вярата си. 47-годишният авиационен инженер почива на 16 февруари 2020 г., докато излежава две години за практикуване на Фалун Гонг.

Г-н Ху е арестуван на 23 май 2019 г. за разпространение на информационни материали за Фалун Гонг. След което е отведен в центъра за задържане на окръг Факу, където започва гладна стачка в знак на протест срещу преследването. Там връзват за легло ръцете и краката му, и го хранят насилствено. Пазачите дори оставят захранващата тръба в стомаха му, за да увеличат страданията му.

Илюстрация на изтезание: Принудително хранене с връзване за леглото

Г-н Ху е осъден на две години затвор от окръжния съд в Факу на 20 юни 2019 г. и отведен в затвора Канджашан на 30 октомври 2019 г. Когато семейството му го посещава в затвора на 7 ноември 2019 г., той е силно изтощен. Той е загубил усещане в краката си и страда от множествена органна недостатъчност.

Семейството му поисква медицинска помощ за него, но затворническите власти отказват и обвиняват г-н Ху, че е викал „Фалун Дафа е добра” след като е отведен там. Пазачите от затвора казали, че няма да го освободят, дори и да умре.

С избухването на коронавируса по време на китайската Нова година затворът забранява на семейството му да го посещава или дори да му се обажда. Г-н Ху почива на 16 февруари 2020 г.

Смърт след 12 години лишаване от свобода и тормоз

48-годишен мъж почива три дни след китайската Нова година 2020 г., като става поредната жертва на преследването на китайския комунистически режим срещу Фалун Гонг. Г-н Ли Хюфенг, жител на град Чичихар, провинция Хейлундзян, излежава 12 години затвор за отказ да се отрече от вярата си във Фалун Гонг. Полицията постоянно го тормози, след като е освободен през януари 2013 г.

Дори след като се мести в други градове, за да избягва преследването, полицията винаги успява да го намери и да го тормози със семейството му. Полицията тормози г-н Ли по време на работа преди 70-годишнината на комунистическия режим през октомври 2019 г., причинявайки му силен стрес. Той получава инсулт на 20 януари 2020 г. и почива осем дни по-късно.

Г-н Ли и съпругата му, г-жа Джан Шуже, са арестувани на 22 януари 2001 г. Докато го разпитват, полицаите извиват ръцете зад гърба му и го увесват за белезниците. След това връзват всеки един от краката му и издърпват въжетата в противоположна посока, насилствено разчеквайки краката му успоредно на земята, причинявайки му мъчителна болка. Те също така го ритат и блъскат, за да го накарат да се люлее като махало.

Един полицай дори му се присмива и казва: „Твоето страдание ми доставя удоволствие.“ Тогава полицията шокира гениталиите му със 100 000-волтови електрически палки, причинявайки му силни изгаряния. Ръцете му също са наранени и той не може да ги вдига след това за период от шест месеца.

Илюстрация на изтезания: Шокиране с електрически палки едновременно

Г-н Ли е отведен в Центъра за задържане № 2 в град Чичихар и е осъден на 12 години затвор от Окръжния съд в Джанхуа през юли 2001 г. Той обжалва присъдата, само за да получи документ от Междинния съд на град Чичихар, в който се посочва, че той се е съгласил с присъдата и няма право на обжалване.

Съпругата му е осъдена на четири години затвор и изпратена в Харбинския женски затвор.

Източник/ци: http://en.minghui.org/html/articles/2020/3/1/183456.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!