Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Про100 Промяната: Парите в Бюджет 2022 свършиха. Чиренското хранилище е почти празно – последните два месеца Кирил Петкови Асен Василев изсмукаха и разпродадоха до дъно

Русия спря газовите доставки за България. Ситуацията е нестандартна и държавата ни трябва да се държи хладнокръвно. Правилна е идеята да има консултиране с другите европейски партньори, за да имаме обща европейска позиция. Хубавото е, че идва летният сезон. Това каза бившият министър на икономиката Николай Василев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Това е поредната сфера, където бюджетната политика на държавата и това, че парите на Бюджет 2022 свършиха, се отрази на Чиренското хранилище и то е почти празно. Полша се е подготвила – нейните хранилища са пълни на 70%“, допълни Николай Василев. Според него е необходимо да се обърне специално внимание на бюджета, защото, ако той се „оплеска“, всички други кризи не могат да бъдат решени.

„Най-щедрият бюджет в историята на България пак не стига и ще актуализираме бюджета. Въпросът е откъде ще дойдат тези милиарди? Цялата политика на огромни дългове, огромни дефицити, огромно харчене и постоянни актуализации изобщо не ми харесва“, коментира той.

Прогнозата на Василев е, че след евентуалната актуализация на бюджета в края на година ще отчетем разходи от 69 млрд. При положение, че през доста добрата предепидемична 2019 г. са били 40 и няколко млрд.

„Бюджет 2022 е най-популисткият бюджет в историята на България, защото никога не сме харчели толкова голям процент от брутния вътрешен продукт, както не сме харчели и толкова милиарди, които не се използват ефективно“, смята бившият министър на икономиката.

„Като свърши фискалният резерв до 8 април и останахме с резерви за един ден напред, тогава ми дойде наум, че това е причината да не започне закупуването на зърното, защото нямахме пари. Също така поради това, че нямаме пари, не се плаща на пътностроителните фирми и е празно хранилището на Чирен, а не защото сме некадърни и не можем да го управляваме“, коментира още бившият вицепремиер.

„Една предизборна и следизборна мантра, която правителството постоянно повтаряше е, че има пари в държавата и ако се спрат течовете, поне 8 млрд. годишно ще дойдат и ще стигнат за всичко. Моите въпроси са след две служебни правителства и едно редовно – спряха ли течовете в България; падна ли корупцията; къде са парите и защо не стигат за нищо“, попита той.

Вижте целия разговор във видеото.

Николай Бареков: По информация на BBC “Газпром” врътва газовото кранче за Полша и България..... Продължава обаче подаването на руска газ към Гърция, Унгария, Германия....Също така продължава да върви газ към Сърбия, Италия и други страни по транзитната тръба “Балкански поток”, която минава през България. Полша е най-свирепият евро ястреб към Путин и посреща новината подготвена с пълни газови хранилища и с почти готовия газопровод за пренос на норвежки газ “Балтийски поток”, който тръгва за новия зимен сезон. Зависимостта на Полша от руски газ е малко над 50%. България е зависима на над 90% от руския газ и посреща новината с напълно празно хранилище, което последните два месеца Кирил Петкови Асен Василев изсмукаха и разпродадоха до дъно. България има много по-малко и много по- скъпоструващи и трудно постижими алтернативи от Полша на този етап и е абсурдно да говорим за 100% компенсация в обозрими години. А нямаме ли газ - спират ТЕЦ-овете в София и в големите градове, а с тях и топлата вода лятото, зимата и парното. Спира и рафинерията “Лукойл”, която работи на газ, а с това бензиностанциите у нас остават без бензин и без дизел. Спира транспорта, камионите и автомобилите, спират и част от влаковете. Спира и производството, което ползва газ - над 40% от икономиката на България. Всичко това до две-три седмици, ако газ не дойде от някъде. Въпросите са: Защо точно България? (За Полша е ясно). Има ли алтернативи? Има ли солидарност? Има ли кой да дойде спешно на власт на мястото на тези идиоти, които в момента си играят на управляващи и да реагира на тази катастрофа? Защо Гърция и Унгария продължават да получават газ? Ако те плащат в рубли, Кирил Петков на какъв се прави, че иска да плаща само в долари? Самият Петков пуска партенката, че щял да прекупува газ с надценка от Гърция, защото те били готови да плащат в рубли, а той не? Може ли България да ползва, всъщност да краде, газ от транзитната тръба на наша територия? Не. Не само, защото това е технически неизпълнимо, защото това не е водопровод или нефтопровод, а защото ще бъде кражба не толкова от руснаците, а от техните контрагенти - Сърбия, Западните Балкани, Унгария, Италия. Ще прояви ли ЕС солидарност с гологъзите ни харвардски ястреби, които извадиха по едно голямо голо дупе срещу Путин? На дневен ред ще излезе незабавно и ветото за Македония, заради което Брюксел готви гилотината. Понеже няма време да се разтягат локуми, а са необходими решителни политически и дипломатически действия, предлагам първото. Ако утре Киро Петков и трупата му хванат самолета за Украйна, най-добре да си остават завинаги при Зеленски, а ние тук да се оправяме без тях. Шансовете ни без мекерето Кирил Петков ще са решително по-големи, за да се разберем и с ЕС и с “Газпром”. Иначе глад, студ за децата ни, режим на тока и мирис на застояла пот из родината.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Промяната: Парите в Бюджет 2022 свършиха. Чиренското хранилище е почти празно - Новинар Онлайн

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!