Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”


„Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“, каза Клаус Шваб, основател и изпълнителен председател на Световния икономически форум.

Приобщаващ "капитализъм" - новото име на комунизма

/Поглед.инфо/ Планът за „Голямото нулиране“, обявен от Клаус Шваб, включва насилствено преструктуриране на целия световен ред, включително отношенията на собственост.

Подготовката на този план започва със създаването на Световния икономически форум през 1971 г. През ноември 2016 г. на сайта на СИФ се появи кратък видеоклип и текст, наречен „8 прогнози за света през 2030 г.“. Нека накратко изброя тези прогнози.

1. Институцията на собствеността ще изчезне. Хората ще стават само потребители на различни обекти.

2. Ще бъдат определени високи цени за продукти, чието производство създава голям въглероден отпечатък. Ще има радикална промяна в структурата на световната икономика в полза на индустрии, които не отделят парникови гaзове.

3. Доминацията на САЩ в света ще приключи. Светът ще бъде управляван от няколко сили.

4. Революционни промени в медицината. Особено важен ще бъде преходът към широкото използване на "резервни части" за човешкото тяло. Те ще бъдат произведени по биологична технология за "печат".

5. Консумацията на месо ще бъде сведена до минимум.

6. Ще има масови премествания на хора от една част на планетата в друга.

7. Ще има преход от старите западни ценности към нови.

8. Ще започнат полетите на човека до Марс.

Доста странен комплект. Всичките осем точки обаче заслужават подробен анализ. Изминаха повече от пет години от публикуването на прогнозата, а някои от точките са по-ясни днес. Става очевидно, че през 2016 г. СИФ публикува не прогноза, а план, който вече се изпълнява.

Ще се спра само на първата точка от прогнозата на СИФ: „Всички продукти ще станат услуги. Нямам нищо. Аз нямам кола. Нямам дом. Нямам никакво оборудване или дрехи”, пише датският депутат Ида Аукен. Пазаруването е далечен спомен в 2030 г., където хората са прегърнали чистата енергия и вземат това, от което се нуждаят.

Сега в обращение е въведена нова концепция за „икономика на споделяне“ На английски този модел се изразява като икономика на споделяне, съвместно потребление, икономика на сътрудничество.

През 2020 г. Шваб в книгата си „Ковид-19: Голямото нулиране“ заяви направо, че частната собственост е анахронизъм. В бъдещото общество (което до голяма степен ще бъде въведено до 2030 г. и което се нарича „приобщаващ капитализъм“ или „капитализъм на заинтересованите страни“) хората трябва доброволно да се откажат от „предразсъдъците за частната собственост“.

Навремето Маркс, Енгелс, Ленин призовават за премахване на частната собственост върху средствата за производство, тъй като собствеността върху фабрики, заводи, находища на природни ресурси и други материални елементи на производителните сили (производителен капитал) дава на техните собственици възможност за експлоатация на други хора. Това е същността на капиталистическата експлоатация и на целия капитализъм. „Частната собственост е разпореждането с чужда работна сила, а разделението на труда с привилегиите на работодателите и потисничеството на наемните работници е негативната същност на частната собственост“, пишат Маркс и Енгелс в „Немската идеология“ (1846). Те никога не са призовавали за унищожаване на личното имущество.

И Шваб се фокусира именно върху унищожаването на личната собственост, като същевременно заобикаля фундаменталния въпрос за частната собственост върху средствата за производство. Не се очаква освобождаването на голям капитал от частна собственост върху заводи, фабрики, инфраструктурни съоръжения, земя и други материални и нематериални активи. Все пак няма капитализъм без капитал.

„Голямото нулиране“ цели да насърчи концентрацията на капитал във все по-малък брой ръце (индустриални и търговски компании, банки, финансови холдинги). Това се нарича концентрация и централизация на капитала. Пандемията вече служи като димна завеса, покриваща унищожаването на малкия и средния бизнес. А тези, които са имали някои ценни активи в процес на фалит, ще бъдат принудени да ги прехвърлят на няколко бизнес гиганта.

Едно от основните направления на „Голямото нулиране“ е „декарбонизацията“ на производството и икономиката, уж за да се спаси човечеството от „топлинна смърт“. И тук имаме работа и с „димна завеса“, покриваща насаждането на „приобщаващ капитализъм“. Декарбонизацията, от една страна, трябва да осигури унищожаването на част от производителните сили на планетата. От друга страна, това трябва да улесни прехвърлянето на най-ценните активи на икономиката в частна собственост на световните гиганти. Акулите трябва да ядат друга риба.

И започвате да разбирате по-добре някои от точките на прогнозния план на СИФ за 2030 г. Например петата точка, която казва, че в близко бъдеще консумацията на месо ще бъде намалена до минимум. Днес някои твърдят, че месото увеличава риска от рак, други препоръчват да се откажете от месото, за да не получите тежка форма на коронавирус, трети казват, че, видите ли, говедата създават много оборски тор, а той от своя страна произвежда "парников ефект". Бил Гейтс, Джеф Безос, Ричард Брансън вече са инвестирали милиони долари в редица стартиращи компании, които имат няколко патента, за да направят продукти, който изглежда като истинско месо.

А какво се крие зад едно евтино представление, наречено „Долу месото!“? Само че шепа организатори на „Голямото нулиране“ искат да завземат земята на планетата възможно най-скоро. Животновъдството изисква големи площи земя. Първо, площи за паша на животни. Второ, площи за отглеждане на фураж. Повече от три четвърти от земеделската земя в света се използва за отглеждане на добитък или храна за животни (40 млн. кв. км), останалата част е отглеждане на растения за хранене на хората (11 млн. кв. км). Именно заради тези 40 милиона квадратни километра земя, използвана от животновъдството, се организира представление, наречено „Долу месото!”. Говорим за проста алчност, за желанието възможно най-скоро да се завладеят огромни пространства на планетата. Това е само един пример който показва, че частната собственост според план-прогнозата на Шваб и подобните му, се отнема от милиарди обикновени хора, за да се умножи частната собственост на „Златния милион“, който ще получи изгода от „Голямото нулиране“.

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: За принудителното преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране” - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!