Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сачева пред Би Би Си: Справяме се с корупцията, (пълним чекмеджетата) това е всекидневна битка

Сачева: ГЕРБ не е дясна партия! България стана полицейска държава... средата е убийствена... 20 г. се занимавали с рекет – ПОДКРЕПЯМ ГИ

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

"Приходите в България за последните 10 години са се увеличили 3 пъти, а БВП - 2 пъти". Това заяви пред британската национална медия Би Би Си министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, предава БГНЕС.

Бойко Борисов искаше да подаде оставка, но коалиционните му партньори не му позволиха, заявява кореспондентът на Би Би Си за България.

На твърдението на кореспондента на медията в България - Красимира Хендри, че "Според "Трансперънси интернешънъл" България е най-корумпираната страна сред 27-те страни в ЕС", Сачева отговаря, че "Проблемът с корупцията не е "непроменим", но е "всекидневна битка", добавя тя с уточнението, че се "справяме в момента".

В обширен материал в предаването "The Newsroom" на BBC централна тема са едномесечните антиправителствени протести и премахването на палатковите лагери, блокирали ключови кръстовища в страната. Кореспондентката на медията и международен редактор в нея Красимира Хендри разказва за причините за протестите у нас - корупцията и злоупотребата с публични средства.

Тема на коментар са и записите, в които премиерът Бойко Борисов "говори нецензурно", конфликта между него и президента Румен Радев, нахлуването в президентството от страна на прокуратурата, снимките на предполагаемото нощно шкафче на премиера. 

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пък коментира важността на съдебната реформа, върховенството на закона и борбата срещу корупцията.

През последните два дни полицията в България насилствено отстрани протестиращите от улиците в столицата на страната. Всичко се случва на фона на продължаващи вече месец демонстрации срещу корупцията и злоупотребата с публични средства, съобщава още Би Би Си.

Предаването има над 400 милионна аудитория в целия свят.

Репортажът завършва с мнението, че правителството изглежда не желае или не е в състояние да промени ситуацията, не се интересува от мнението на антиправителствените протести въпреки исканията за съдебна реформа и предсрочни парламентарни избори.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!