Еuronews: Българите се срамуват от управниците си

.

”Срам ме е от нашите управляващи, поведението им и арогантността им”, посочва в цитат Euronews. Международната медия активно следи ситуацията с протестите срещу властта у нас.

За тях вече са писали и медии от ранга на Financial Times, Reuters, New York Times, Франс прес.

Хиляди протестиращи заливат за пореден път улиците на България заради корупцията във властта. Исканията им са за оставката на премиера Бойко Борисов и партията му, както и тази на главния прокурор, пише 19min.bg.

“Тук съм защото ме е срам. Срам ме е от нашите управляващи, тяхното поведение, арогантността им. Това трябва да се промени”, заявява една от протестиращите пред Euronews. По думите на един от организаторите на протестите Арман Бабикян една от основните цели е предизвикването на предсрочни избори. “След това можем да се концентрираме върху сериозни предложения за промени в Конституцията и нещо повече. Най-вече – искаме оставката на премиера и главния прокурор”, казват протестиращи пред изданието.

Протестите избухнаха в началото на юли, след като тежко въоръжени служители по сигурността нахлуха в офисите на президента Румен Радев, отявлен критик на управляващите и корупцията във властта. Радев обвини Борисов, че има връзки с олигархията. “България трябва да стане държава, в която има върховенство на закона по западноевропейски модел.

Говорим за това от 30 години, което е малко или много целия ми живот”, посочва друг протестиращ пред европейскта медия. Изданието цитира изследването на Transparency International, където България е наредена като най-бедната и корумпирана страна в ЕС. „Тази седмица Борисов оцеля при вот на недоверие в парламента – петият откакто правителството дойде на власт“, напомня статията. 

Фрог нюз, 19 минути

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Осъдете комунизма и ВИЕ

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...