Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Близнашки: Радев се оказа вълк в овча кожа, превръща се във все по-голям проблем за държавата. За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия

.
Проф. Георги Близнашки

Президентът Румен Радев се превръща във все по-голям проблем на собствената си държава. Оказа се вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление.

Това заяви в ефира на Нова телевизия експертът по конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки. 

Острите критики идват след поредицата от конфликти между "Дондуков 1" и "Дондуков 2", които не затихнаха по време на извънредното положение у нас. 

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че държавният глава ще сезира Конституционния съд заради някои от текстовете, заложени в промените за Закона за здравето. От своя страна пък Борисов изтъкна вчера, че сънародниците ни са имали "редкия шанс" да управлява той, защото ако бил друг, щял да постъпи като някои свои колеги и много хора да измрат.

Борисов: Получихте рядък шанс да ви управлявам! (тулупи, негодници, мисирки...?)

"Използвах пълноценно времето на извънредното положение. Ние, хората от научната общност, използваме свободното си време, за да останем насаме с мислите си. Справяме се с пандемията и то неочаквано добре. За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек в точното време. 

Лондон изложи хвалбите на Борисов! България е поставена на 27-мо място по справяне с кризата!

Успяхме да овладеем ситуацията, защото създадохме организацията по-рано." Това заяви преподавателят по конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки в предаването „Неделята на Нова“.

Баце каза̀: “България е… в първата Тройка на Европейския съюз“. Това е съвсем вярно, братя! Ето по какво сме в първата тройка:

„Разпространението на коронавируса се ограничи. Взеха се решителни мерки в ранната фаза. Основното значимо е обстоятелството, че хората разбраха, че държавата я има, тя е тук. Ситуацията остана под контрол през цялото време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас Лично аз съжалявам, че не издържахме още две седмици, защото беше необходимо. Ние разхлабихме мерките, защото други започнаха да го правят. Предупрежденията, че в България предстои втора вълна, вървят“, допълни той.

По думите му, извънредното положение е променило политическата ситуация в страната.

„Внушенията за диктатура отидоха по дяволите. При нас нещата се разгърнаха в рамките на Конституцията. Опозицията не спря да говори, докато трябваше да има консолидация. Поредният грешен ход на президента бе питането на КС за тълкуване имунитета на държавния глава. Обявяването на извънредна ситуация е заложено в закона, защото бе нужно да се опази живота и здравето на хората. Бе ограничено само правото на придвижване. Президентът се повлия от фактори, които искат властта незабавно. БСП правилно в началото тръгнаха да търсят съгласие, но впоследствие се отклониха“, поясни преподавателят по конституционно право.

„Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Абсолютно безотговорно той се опита да извади прокуратурата от съдебната власт. Ти си се заклел да спазваш Конституцията, не можеш да тръгваш срещу нея. Едно е да атакуваш правителството, друго е да разрушаваш държавата. Лошото е, че самият президент Румен Радев се обърна срещу собствената си държава. Той се оказа вълк, облечен в овча кожа. Президентът се стреми да се позиционира като защитник на демокрацията, но всъщвост иска да я компрометира и иска да се отиде към авторитарни форми на управление. Трябва да се разбере, че демокрацията е необратим процес и никой не може да промени това“, каза още проф. Близнашки.

Проф. Александър Маринов: Президентът не бърка в поведението си в тази криза (ВИДЕО)

Кошмарите на Бойко Борисов: Ако изляза от политиката, това ще е краят на живота ми! - Видео

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Ексклузивно! Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!