Български ансамбъл се евакуира спешно от Китай

Български ансамбъл се евакуира спешно от Китай

Предсрочно от Китай се прибира българският ансамбъл “Пролет”. Той е бил в Пекин по покана на район Чаоян за представления в рамките на фестивал по случай Китайската нова година, съобщиха от МВнР.

След като празниците са отложени поради указания от Пекинска община за спиране на масовите прояви на територията на столицата заради плъзналия в държавата коронавирус, 22-та българи са изявили желание да се евакуират от съображения за сигурност и да се приберат предсрочно у нас.

Групата от около 20 изпълнители и ръководители трябваше за втора година да представи фолклорните ни традиции на Международния карнавал в Пекин, който трябваше да започне в първия ден от Китайската нова година.

„Заради забраната за събиране на много хора на едно място и отмяната на тържествата, стана безпредметно стоенето на нашите изпълнители там. Заради това тази вечер /неделя/ те ще си тръгнат с полет през Истанбул“, каза кметът на Петрич Димитър Бръчков, който държи непрекъснато връзка с ръководителите на групата и е категоричен, че няма никакъв риск и опасност за нашите изпълнители. 

Част от танцьорите са гимназисти, други пък – възрастни. Те са се разходили до Китайската стена, разгледали са и други забележителности. В хотела, където са били настанени, заедно с други поканени частници от Румъния, Гърция, Русия, са си направили концерти.

Миналата година ансамбъл „Пролет“ участва в тържествената церемония по откриването в централния парк „Чаоян“. Там в продължение на една седмица на различни сцени се изявяват групи от цял свят. И за тази година е било предвидено това, но заради забраната за масови мероприятия, Пекин буквално бил опустял.

Петичката група е тръгнала за Пекин на 22 януари, като по предварителната програма е трябвало да остане до 1 февруари. Домакините от Китай са осигурили самолетни билети за по-ранното прибиране.

Първи биологичен „Чернобил“? КОЯ Е ЛАБОРАТОРИЯТА, ИЗПУСНАЛА „КОРОНАВИРУСА“?

Китайската медицинска сестра казва, че 90 000 вече са заразени в емоционални молби за помощ – Китай призна: Вирусът може да убие милиони хора. CDC призовава Тръмп да обяви извънредна сиутуация за страната

В Китай правят по 8 млн. маски на ден, лекари ходят с памперси, болни припадат по улиците (ВИДЕО)

Видеоклипове се появяват в социалните медии, показващи как хора в Китай падат мъртви по улиците (ВИДЕО)

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...