Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Китай правят по 8 млн. маски на ден, лекари ходят с памперси, болни припадат по улиците (ВИДЕО)

Трийсет китайски предприятия произвеждат общо 8 милиона медицински маски на ден, взимайки предвид потребностите на населението на фона на разпространяването от новия коронавирус 2019-nCoV, предизвикващ пневмония. Данните са на китайското министерството на промишлеността и информационните технологии. В същото време лекари, които се грижат за болните носят памперси, тъй като нямат време да отидат дори до тоалетната. Освен това защитите им костюми лесно се повреждат при сваляне. Заразени с вируса пък припадат по улиците. На фона на това в Ухан се строи втора болница, политбюро се събира спешно, десетки милиони китайци са изолирани без транспорт и храна.

В Ухан – града, откъдето пламна болестта – вече са изпратени повече от 14 хиляди броя защитни облекла и над 110 хиляди чифта медицински ръкавици. За задоволяване на търсенето в града ще бъдат изпратени допълнително 3 милиона маски и 100 хиляди бройки защитно облекло, се казва в съобщението на министерството. То призовава фирмите за онлайн търговия да контролират цените и да не допускат спекулации.

Министерството на търговията на Китай съобщи днес, че в Ухан и съседните райони има достатъчно големи запаси от стоки от първа необходимост. От около 300 пункта за производство близо до Ухан в града се изпращат хранителни стоки – яйца, риба, говеждо и свинско месо.

По последни данни новата пневмония е взела 41 жертви, а заразените вече са 1372. 39 души, разболели се от пневмония, са били излекувани и изписани от болница.

От понеделник китайските туроператори спират всички групови пътувания в страната и чужбина. САЩ пък взеха решение да евакуират всичките си граждани от Ухан.

Хората панически изкупуват продуктите в супермаркетите. Запасяват се с храна, защото не знаят какво ги чака. Стига се и до бой, разказа пред “Дойче веле” Гайоз Цуцунашвили, който е лектор към Германската служба за академичен обмен и е преподавател в Ухан.

Видеоклипове се появяват в социалните медии, показващи как хора в Китай падат мъртви по улиците (ВИДЕО)

Първи биологичен „Чернобил“? КОЯ Е ЛАБОРАТОРИЯТА, ИЗПУСНАЛА „КОРОНАВИРУСА“?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bg-voice.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!