Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайската медицинска сестра казва, че 90 000 вече са заразени в емоционални молби за помощ – Китай призна: Вирусът може да убие милиони хора. CDC призовава Тръмп да обяви извънредна сиутуация за страната

Embedded video

НАКРАТКО

Китайската медицинска сестра казва, че 90 000 вече са заразени в емоционални молби за помощ

2500+ случая, 56 официални смъртни случаи

Инкубацията е безсимптомна, заразна и може да продължи до 14 дни

5 милиона може да са напуснали Вухан за Лунна Нова година преди забраната за напускане

1-ви случай беше Дек 1 НЕ Дек 31, така че заразяването с поп може да е много по-голямо

5-та американска коронавирусна инфекция, потвърдена от CDC (агенцията по контрол и превенция на болестите) в 4 щата (AZ, CA, IL, WA)

От CDC призовават президента здравното министерство и администтрацията на Тръмп да обяви извънредна сиутуация за страната.

----

Китайската медицинска сестра казва, че 90 000 вече са заразени в емоционални молби за помощ

Видео, качено в Twitter преди 48 часа, има повече от 800 000 гледания и разкрива спешно съобщение от медицинска сестра в Ухан, която твърди, че над 90 000 души в Китай са били заразени с бързо разпространяващия се коронавирус.

Непроверен превод на медицинската сестра, публикуван от @purplelovehime, е ретуиран повече от 13,7 000 пъти от събота, заявява: „Аз съм Джин Вей. В момента съм в района на огнището на Ухан, район Хан Хоу. Искам да опиша състоянието вътре в провинция Хубей, както и ситуацията с огнището в целия Китай. В момента вече има 90 000 случаи на свиване на пневмония."

"Каква е степента на заразяване? Ако един човек се е заразил от това заболяване и не е надлежно карантиран и не се лекува, този индивид ще зарази 14 души, които влязат в контакт с него. Това е значителен умножител."

"Коронавирусът е мутирал. Сега е вирус от второ поколение. Когато беше още в първото си поколение, ние все още успяхме да се справим с това ... Въпреки това, след последната мутация, той стана смъртоносен ..".

Видеоклипове се появяват в социалните медии, показващи как хора в Китай падат мъртви по улиците

Първи биологичен „Чернобил“? КОЯ Е ЛАБОРАТОРИЯТА, ИЗПУСНАЛА „КОРОНАВИРУСА“?

-----

Мистериозният коронавирус от Китай, който паникьоса целия свят, може да убие милиони хора тази година, признаха властите в страната. Председателят на китайската Държавна комисия по въпросите на здравеопазването Ма Сяовей, който е с ранг на министър, заяви в неделя, че способността на коронавируса да се предава от човек на човек се засилва и броят на заразените вероятно ще продължи да расте с още по-бързи темпове, предаде Ройтерс.

Седем китайци са настанени в болница в Москва със симптоми на заболяването, причинявано от новия коронавирус, който се появи в Китай, съобщи ТАСС.

Китайските граждани са били отседнали в хотел в северната част на руската столица.

Преди два дни във Франция бяха регистрирани първите случаи на заразени с вируса в Европа.

Междувременно в Китай смъртните случаи, вследствие на вируса, достигнаха 56. По данни на Ройтерс броят на заразените е повече от 2000 човека.

От Националната здравна комисия на Китай съобщиха, че възможността на вируса да се разпространява става все по-голяма.

„Хората от моя град се съмняват в броя на заразените, цитиран от властите“, казва пред Ройтерс гражданин на Ухан, живеещ близо до животинския пазар.

"Изправени сме пред опасност, чиито размери не можем да предвидим", казва председателят на китайската Държавна комисия по въпросите на здравеопазването Ма Сяовей, а думите му предизвикаха още по-голяма паника в Китай.

До момента близо 2500 души в страната са заразени от вируса, а до  неделя вечер се съобщава за 59 души, които са починали от заболяването. Според в. "Вашингтон поуст" обаче реалния брой на загиналите е многократно по-висок.

"Новият вирус предизвика сериозна тревога по целия свят, тъй като не е достатъчно добре проучен и не е ясно колко е опасен, колко лесно може да се предава между хората и какви са рисковете от мутация. За съжаление, на този етап няма причина да сме оптимисти.Коронавирусът може да причини пневмония, която в много случаи е смъртоносна. Епидемията е навлязла в сравнително сериозен и сложен стадий", заяви още Ма Сяовей.

Председателят на комитета каза, че инкубационният период на коронавируса е от 1 до 14 дни. Вирусът е заразен и по време на инкубационния период за разлика от коронавируса на тежкия остър респираторен синдром (ТОРС), който също тръгна от Китай и през 2002-2003 г. стана причина за смъртта на близо 800 души по света.

Ма Сяовей заяви, че ще продължат да се взимат мерки за ограничаване на разпространението на заразата, които засега включват спиране на транспортни връзки, забрана за пътувания и отмяна на събития с участие на много хора.

Китайският мегаполис Шанхай обяви в неделя, че в рамките на мерките срещу разпространението на новия коронавирус незабавно закрива линиите за автобусни превози на далечни разстояния, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Властите в 24-милионния град съобщиха на 26 януари за първия починал от новата вирусна пневмония. Подобни мерки са взели и други големи градове като Пекин, Тянцзин и Сиан. Китайските провинции Хъбей и Хайнан също спряха междуградските и далечните автобусни превози.

Пекин съобщи, че ще удължи едноседмичната ваканция за детските градини, училищата и университетите в града, предвидена по принцип по Нова година. Южната китайска провинция Гуандун, която е с най-голямо население, задължи своите над 110 милиона жители да носят предпазни маски, за да не се заразят с епидемичната вирусна пневмония. Подобни мерки взеха през уикенда също провинция Цзянси в Централен Китай и други големи градове.

Шефът на СЗО тръгва за Китай, ще бори епидемията на място

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че пътува за Китай, за да обсъди с властите и експерти разпространението на новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Искам „да засиля нашето партньорство“ с Китай „за осигуряване на по-голяма защита срещу епидемията“, написа той в Туитър.

Видеоклипове се появяват в социалните медии, показващи как хора в Китай падат мъртви по улиците

Първи биологичен „Чернобил“? КОЯ Е ЛАБОРАТОРИЯТА, ИЗПУСНАЛА „КОРОНАВИРУСА“?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

https://www.svobodnaevropa.bg

https://bg-voice.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!