Сенатор Линдзи Греъм нарече украинската операция в Русия "красива и дръзка"

Автор: БТА, Glasove.com

Зеленски в компанията на американските сенатори Ричард Блументал (демократ) и Линдзи Греъм (републиканец) при вчерашното им посещение в Киев. Снимка: АП

Американският сенатор републиканец Линдзи Греъм нарече "брилянтна" и "дръзка" ударната операция на Украйна в руската Курска област през границата, предаде Ройтерс. Греъм направи коментарите си при посещението си в Киев заедно със сенатора демократ Ричард Блументал. Греъм призова правителството на президента Джо Байдън да предостави на Украйна необходимите ѝ оръжия.

Химически атаки на Курския фронт

"Уолстрийт джърнъл": САЩ се опасяват от жестоко отмъщение на Русия за удара в Курск

Путин след нахлуването на ВСУ в Русия: Ще прогоним врага! Никакви преговори с Киев!

Зеленски: Путин дойде на власт с “Курск” и ще потъне с Курск

На фона на продължаващите усилия на Русия да отблъсне украинските сили седем дни след нахлуването им, главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски заяви, че Киев контролира около 1000 кв. км в Курска област.

"Какво мисля за Курск? Смело, блестящо, красиво. Продължавайте в същия дух", каза той пред репортери и призова американското правителство: "Дайте им оръжията, от които се нуждаят, за да спечелят войната, която не могат да си позволят да загубят".

На срещата с делегацията от Сената украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за подкрепата. "Обсъдихме какво точно е нужно, за да доведем тази война до справедлив край, включително необходимостта да използваме оръжия с голям обсег", отбеляза той по-късно в публикация в мрежата "Екс".

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сенатор Линдзи Греъм нарече украинската операция в Русия "красива и дръзка" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!