Путин след нахлуването на ВСУ в Русия: Ще прогоним врага! Никакви преговори с Киев!

Зеленски: Путин дойде на власт с “Курск” и ще потъне с Курск

Glasove.com

Ще бъде направена оценка на случващото се в граничещите с Украйна региони, но основната задача сега е да се прогони врагът, заяви президентът на Русия Владимир Путин, като поиска границата с Украйна да бъде надеждно защитена. Ситуацията в Курска област показва защо киевският режим отхвърля мирните предложения на Москва и посредниците. Западът воюва с Русия чрез ръцете на украинците. "Основната задача на Министерството на отбраната е да изтласка, да изхвърли врага от нашите територии и заедно с граничната служба да осигури надеждно прикритие на държавната граница", заяви Путин по време на среща, посветена на ситуацията в Курска област.

Според президента с нападението над руския регион киевският режим се опитва да подобри позицията си за преговори в бъдеще.

"Но за какви преговори изобщо можем да говорим с хора, които безразборно нанасят удари по цивилни граждани, гражданска инфраструктура или се опитват да заплашват ядрени енергийни обекти? За какво изобщо можем да говорим с тях?" - подчерта той.

Освен това Украйна преследва целта да спре настъплението на руските войски за пълно освобождаване на територията на ДНР, ЛНР и Новорусия, посочи Путин.

"Вече е ясно защо киевският режим отхвърли нашите предложения за връщане към плана за мирно уреждане, както и предложенията на заинтересованите и неутрални посредници. Очевидно е, че врагът, с помощта на западните си господари, изпълнява тяхната воля", обясни държавният глава.

Въпреки това след събитията в Курска област напредването на руската армия, доброволците и ветераните не само не е намаляло, а напротив - увеличило се е 1,5 пъти, отбеляза президентът.

В същото време загубите на украинските войски нарастват, включително сред най-боеспособните части и подразделенията, които киевският режим придвижва към руската граница, добави той.

Според Путин друга цел на ВСУ е да сее раздор, да сплашва хората, да разрушава единството на руското общество, т.е. да нанесе удар по вътрешнополитическата ситуация.

Президентът е възложил на ФСБ и Росгвардията да осигурят антитерористична операция в Курска област и ефективно да противодействат на диверсионните групи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Цивилните служби, добави Путин, ще трябва да осигурят доставки за силите за сигурност.за регионалните лидери - да оказват подкрепа на мирните граждани, които се нуждаят от помощ и защита.

В заключение руският лидер каза още, че украинският враг ще получи достоен отговор и изрази увереност, че всички цели на специалната военна операция в Украйна ще бъдат постигнати.

На 6 август сутринта части на ВСУ се опитаха да завземат част от територията на Суджанския район в Курска област. Началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов докладва на държавния глава, че военните са спрели настъплението им. Той заяви, че операцията ще приключи с разгрома на вражеската армия и достъпа до държавната граница.

В Курска, Белгородска и Брянска област е въведен режим на антитерористична операция. В Курска област е въведен и федерален режим на извънредно положение. Следственият комитет е започнал наказателни дела, по-специално за терористични актове и убийства. Следователите установяват самоличността на украинските военни, които са издали и изпълнили заповеди за нанасяне на удари по граждански обекти.

Източници: Риа Новости, ТАСС, "Известия"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин: Ще изхвърлим врага от нашите територии и ще изпълним всички цели на СВО. Никакви преговори с хора, които убиват цивилни и заплашват ядрени обекти | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!