Проф. Кънчев: Украйна ще продължи да завладява малки руски територии, за да ги размени срещу свои на преговорите за мир

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв, Petel.bg

Шест дни след ататаката на Украйна на руската територия президентът Зеленски коментира, че военните действия са офанзива в запазната част на руската Курска област. Операцията изненада Русия и доведе до евакуация на хиляди хора. ЕС подкрепи действията на Украйна, а Русия въведе режим на антитерористична операция в три погранични области. 

Химически атаки на Курския фронт

"Уолстрийт джърнъл": САЩ се опасяват от жестоко отмъщение на Русия за удара в Курск

Путин след нахлуването на ВСУ в Русия: Ще прогоним врага! Никакви преговори с Киев!

Зеленски: Путин дойде на власт с “Курск” и ще потъне с Курск

В първите дни нямаше верни оценки, тъй като украинското военно ръководство не даваше операция. Това всъщност е оперативна изненада. Т.е. за първи път украинските военни навлизат в Русия и нямат намерение да се върнат. Освен това би следвало да очакваме серия от подобни операции. От случилото се Русия се обърка. Втората цел на операцията е да се покаже на руското военно ръководство, че Украйна също може да навлезе в руската територия. Т.е. сменя си позицията за преговорите. 

Това коментира пред Нова нюз проф. Румен Кънчев, зам.-министър на отбраната. 

Ако се направят още такива операции, то тогава започва един натиск и върху политическото ръководство на Кремъл за това както то иска от тази война. И този натиск ще го има по простата причина, че войната вече се мести и на руска територия. Третото е, че преговорите за мир трябва да започнат от позицията на завладените територии, така че Украйна оттук-нататък ще се опита да завладее още повече територии в Русия. Така те ще могат да ги разменят при преговори срещу своите, обясни той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Проф. Кънчев: Украйна ще продължи да завладява малки руски територии, за да ги размени срещу свои на преговорите за мир

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!