Светлана Каменова започна с победа, но я очаква еднa от скандалните боксьорки

Снимка: Getty Images, Корнер.dir.bg

Българката изигра много силен мач срещу ирландка

Представителката ни в категория до 57 килограма в олимпийския турнир по бокс Светлана Каменова изигра много добър първи мач.

Жени пребиха жестоко, почти до смърт, девойка във Враца

Българката победи без кой знае колко усилия ирландката Микаела Уолш след единодушно съдийско решение и по този начин се класира за четвъртфиналите.

Боксьорката от Алжир Иман Халиф е печелила в турнира "Купа Странджа"

34-годишната европейска шампионка нанесе много повече удари на съперничката си, а ирландката изигра изключително пасивен първи рунд. Във втория и третия тръгна по-смело в атака, но си личеше разликата в класите.

Втора състезателка напусна ринга в сълзи след мач срещу транс боксьор на Олимпиадата

Проблемът за нашата състезателка е, че в следващия кръг я очаква една от двете скандални боксьорки с неизяснен пол. Става дума за тайванката Лин Ю-Тин, която е най-титулуваната в категорията, но с някои условности. По-рано днес тя победи. По-рано днес Лин победи Ситора Турдибекова от Узбекистан.

През миналата година бронзов медал на Лин беше отнет заради неиздържане на теста за пол, като тогава Светлана получи отличието служебно.

Сега двете трябва да се изправят в четвъртфиналите, а победителката ще има сигурен медал. Възможно е обаче МОК, повлиян от скандала да извади Лин Ю-Тин и другата скандална боксьорка Имане Хелиф от Алжир.

Снимка: Getty Image

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Светлана Каменова започна с победа, но я очаква еднa от скандалните боксьорки | Корнер.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!