Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как да говоря на хора, които обявяват Чайковски за враг?

Проф. Андрей Пантев

/Поглед.инфо/ Едностранчивото възприятие прави от обществото овца, казва известният историк

- Професоре, какво ще кажеш за войната в ¿-кр@й н@, като историк виждаш ли причините и техните следствия в случващото се?

- Какво да кажа, всички са полудели. В една война няма само виновни и само невини. Какво да кажеш на човечество, което обявява Чайковски за враг на демокрацията и на Европа? Нямам какво да кажа, няма среда за това. Има смисъл да се говори, когато има елементарно усещане за разум. А такова няма.

- Но навремето ти беше един от четиримата депутати, които в парламента гласуваха против влизането ни в НАТО.

- Аз и сега твърдя, че няма основания и причини за съществуването на НАТО. Но ето, оказа се, че има.

- Причината винаги е била и е една и съща: анти Русия.

- Една и съща е, но обстоятелствата се променят. То е като мач между ЦСКА и „Левски“ – нашите са само добри и са прави, другите са само зли и са лоши. Това е положението. Затова няма какво да се говори, няма нормално възприемане от страна на обществото. Просто всякакъв глас на разума се обявява за крайност. Какво казвам аз фактически няма никакво значение.

- А кое има значение?

- Има значение да не сме овце. Но изглежда, че човечеството се оказва овца. Едните вярват в едно, другите в точно обратното, каквото и да кажа, то си остава мое възприятие. Както казваше Вера Мутафчиева: „В края на живота ти светът трябва да се сговни, за да не ти е жал, че го напускаш“.

- Е, и преди в историята, при нас включително, у някои кръгове е имало русофобия. Има ли разлика между русофобията преди и сега?

- Днес русофилията или русофобията минават през филтъра на съветофилията и съветофобията. Което е нелепо, защото Русия днес е по-капиталистиеска страна от България и не мога да разбера какъв е този русофобски хъс. Имам чувството, че още малко и ще забранят буквата Р, за да не се споменава Русия. Реалните факти показват, че нещата се възприемат първосигнално. Когато забраняваш едни телевизии, това буди интерес към тях, а не обратното. Специално за руснаците се знае, че когато са обкръжени с враждебност, това ги обединява, а не ги разединява. Знаеш колко много белогвардейски генерали са отказали да подкрепят Хитлер по време на Втората световна война, въпреки че са пострадали от съветската власт.

- Как трябва да се държи България при тези обстоятелства?

- Досега България се държи сравнително разумно. Но самият факт, че се експонират повече твърденията и аргументите на едната страна, кара хората да започнат да мислят обратното. Ако ме питат защо искам да гледам руска телевизия, ще кажа – защото навремето гледах БиБиСи. Мислещите хора търсят алтернативна информация. Не може да гледаш само разрушени квартали от или убити дечица от едната страна, а да не мислиш за другите разрушени сгради и за другите дечица, които също са убивани, и то от осем години насам. Не може да се иска от целия човешки род да е пристрастен към едностранчивата информация. Ние гледахме със страх онези парцаливи нещастници, които идваха от Близкия Изток, а сега виждаме джипаджии и богато облечени хора, които бягат – разбирам защо бягат и е естествено да сме състрадателни, но сравнението показва колко едностранчиво се гледа на днешната действителност.

Интервю на Велиана Христова

В. "Земя"

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Как да говоря на хора, които обявяват Чайковски за враг? - Проф. Андрей Пантев - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!