Tyxo.bg counter

185 милиона долара за 9 години е наляла "Америка за България" в родните грантаджии - Америка за БГ щяла да говори „високо и гордо”

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

185 милиона долара! Това е сумата, която фондация "Америка за България" е дала от 2009 година досега, за да обгрижва българската демокрация. Това обяви официално новият шеф на „Америка за България“ Нанси Шилър, която отчете дейността досега и начерта плановете за бъдещето.
 
Общо с Българо-Американския Инвестиционен Фонд от 1992 година до днес са дадени над 400 милиона долара в България, отчете още Шилър. През 2009-та година "Америка за България" раздава грантове за 22 милиона долара. През 2010-та година сумата е 17,967 милиона. През 2011-та година фондацията отпуска нови 14,697, а през 2012-та година 33,131 млн. долара.
 
Случайно или не най-големият пик е през 2013-та година, когато бяха антиправителствените протести. Тогава субсидиите скачат двойно и тройно до рекордните 47,142 милиона долара! През 2014-та година "Америка за България" отпуска пари за проекти на стойност 23,592 милиона долара, през 2015-та сумата е почти нищожна на фона на 2013-та - 8,720 млн. долара, а миналата година са разпределени 19,145 млн.
 
Любопитен е профилът на грантополучателите, като прави впечатление, че те имат определена политическа и икономическа роля. Най-щедро финансиране са получили гравитиращи около или направо членове и ръководители на съзадената наскоро партия "Да, България". 
 
През годините сред грантополучателите са Антоанета Цонева с 800 000 лева, Саша Безуханова с 1,3 милиона лева, „Икономедиа” на Иво Прокопиев с 6 милиона лева, "Медиапул" на Стояна Георгиева с 1 152 600 лева, Българският институт за правни инициативи, чийто програмен директор бе бившият министър на правосъдието и създател на нова партия "Да, България" Христо Иванов със 1 млн. и 117 хил. лева, Съюзът на съдиите с няколко милиона и други.
 
Българо-американският инвестиционен фонд (БАИФ) започва работа в началото на 1992 гoдина с мисия да стимулира частния сектор и пазарната икономиката на България.  "С 55 милиона долара, отпуснати от американското правителство и управлявани на доброволни начала от малка група американски бизнес лидери, ние се заехме да правим това като инвестираме  в малки и средни предприятия – или поне се опитахме", казват сега от наследника - фондация "Америка за България".
 
И още: "Началото беше извънредно трудно. Тогава България преминаваше от планово стопанство към пазарна икономика и преходът беше труден. Съпътстваха ни повече неблагополучия отколкото успехи. Ние обаче не се отказахме. Накратко казано… пожънахме успех за една нощ, отнел 17 години. Имам предвид, че трябваше да изминат 17 години, за да  видим резултата от нашите инвестиции. Първоначалните 55 милиона долара се увеличиха до повече от 400 милиона долара. Това е 800% възвръщаемост на инвестицията! В историята на чуждестранната помощ на САЩ няма друг подобен резултат", отчитат от "Америка за България".
 
Фондацията съвсем не е прекратила своята дейност, а има планове за бъдеща дейност и финансиране. Новият й директор Нанси Шилър обобщава намеренията така:

"На мен се пада привилегията да ръководя Фондация „Америка за България“ през тези времена на промяна, когато се ангажираме във все по-голяма степен с нашата общност.Всеки един от вас представлява единствено по рода си парче от пъзела. Надяваме се, че ще видите как могат да се подредят всички парчета от този пъзел така, че да се получи едно красиво произведение на изкуството. Всички ние ще работим като общност, за да подредим пъзела в името на една по-добра България", казва Шилър. 

"И трябва да започнем днес, тук и сега. Вече няма да бъдем толкова тихи. Искаме да празнуваме и да подкрепяме  именно ВАС. Не само чрез финансиране, а и като ви свържем едни с други, като бъдем по-активни в комуникацията с различните ни аудитории, партньори и заинтересовани страни", след което следва демонстрация на новото лого и визия на сайта, където вероятно до дни ще станат ясни и новите грантополучатали.

Източник: Канал 3

Америка за БГ щяла да говори „високо и гордо”

"Времената се променят, ние също трябва да се променяме. Вече няма да сме толкова тихи. Време е да говорим високо и гордо. Това е началото на усилията ни да изградим наша общност, да сглобим парченцата на пъзeла за една по-добра България." Това послание отправи президентът на фондация Америка за България Нанси Шилър при откриването на първата по рода си среща на общността на организацията у нас. В нея участваха над 600 партньори на фондацията и бяха представени успешни проекти. Срещата се проведе в столичния мол Paradise и бе открита от посланика на САЩ у нас Н. Пр. Ерик Рубин. Той припомни, че финансовата помощ на САЩ за България датира от 1991 г., когато при президента Джордж Буш-старши е приет Законът за подкрепа на източноевропейските демокрации. У нас той се материализира с инвестиция от 55 милиона долара, с които е основан Българо-американският инвестиционен фонд – днес БАКБ на Цветелина Бориславова. Досега фондацията се определяше като българска. Очаква се администрацията на Тръмп да спре финансирането на подобни структури, които според републиканците вземат пари от бедните американци и ги дават на богати източноевропейци.

19min.bg

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...


Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни