Tyxo.bg counter

Монсанто – кой стои зад новия световен ред и трови храните с рак

ГМО

Разкрита е най-голямата тайна на Монсанто—тровят хората с рак

Научното списание Lancet излезе с доклад върху изследвания на Международната агенция за изследване на рака, които гласят: Една корпорация в последните 15–20 години трови хората, въздуха и земята с рак. И това е Монсанто, която при всичките си престъпления е подкрепена от правителствата по цял свят.

Митът за новия световен ред, който гласи, че тайни общества имат за цел да завладеят света и да намалят броя на хората на планетата, идеално се вписва с факта, че тази корпорация сее рак днес. И това не е наша измислица–Световната здравна организация наскоро обяви, че глифозатът на Монсанто причинява рак, припомня tocka.com.mk.

Кои са Монсанто?

Без съмнение сте чували името на компанията, чиято дейност се свързва с производството на най-голям брой ГМО храни в целия свят. Нещо повече, тя държи световния пазар за семена, а който контролира семената, контролира и храните в целия свят.

Монсанто е основана през 1901 година като компания за химикали, пестициди и други силно токсични вещества. Тяхна разработка е и „Агент Ориндж” (Химическото оръжие, което САЩ използва във войната с Виетнам), както и полихлорирани бифенили. Още един скандал, тъй като от фирмата са знаели, че веществата са силно токсични, но са забранили на търговците да ги изтеглят от пазара, застрашавайки живота на хората и унищожавайки природата.

Компанията е известна и с това, че произвежда растежни хормони от генномодифицирани организми, под името rBGH, които бяха продавани с марката “Posilac”. Те бяха забранени в Европа, тъй като рисковете от тях са признати като огромни и изключително опасни за здравето на хората, а единственото, което компанията направи, бе да осъди търговците в САЩ и Канада, принуждавайки ги да спрат да отбелязват дали една храна съдържа rBGH хормони или не. Без значение, че така се увреждаше здравето на хората.

Как се стигна до тук?

Последните 10 години компанията сложи ръка и върху производството на семена, като по този начин постави под контрол храната в целия свят. Няма да се спираме и на политическото влияние, с което разполага.

ЕС се опита да ограничи влиянието на Монсанто, като наложи ограничения на съдържанието на веществото глифозат в производството на зърнените култури, но след известно време максимално допустимите дози от съдържанието на глифозат започна да се увеличава, което е доста притеснително. /Можете да го сравните със сметките си за ток например–процент–два отгоре изглеждат безобидни, докато не ви се наложи да платите цялата сметка в края на месеца. Същото е и с този раков причинител, който ние всеки ден несъзнателно консумираме/.

В добавка ще кажем само, че за последните 15 години откакто се използва гликозата над 60% е ръстът на болните от рак.

А какви са щетите от употребата на това вещество и какво причиняват „полезните храни“ на Монсанто?

В Аржентина дневната консумация на глифозат е астрономическа. Площите засегнати от употребата му достига невероятните 200 милиона хектара от зърнени култури годишно. Резултатите са заболяване от рак, деформации, стерилизация, генетични заболявания, които шокират света, а никой не обръща внимание на проблема. /razkritia.com/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни