Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доклад на САЩ отбелязва фактите по отнемането на органи и бунтарските настроения в Китай

Белия дом
Снимка: Epoch Times

Нов доклад на правителството на САЩ за състоянието на човешките права в Китай подчертава тенденцията на пробуждане на китайските граждани и тяхното нарастващо недоволство от правителството и безправното им положение. Освен това голяма част от доклада е посветена на масовото принудително събиране на органи от последователи на преследваната от комунистическия режим духовна практика Фалун Гонг...
 
Авторите на доклада посочват също факта, че действащата извън рамките на закона в Китай правителствена структура, наречена Управление 610, продължава да преследва Фалун Гонг, и че от 13 години на репресии са убити най-малко 3533 души.


Масово насилствено отнемане на органи

Най-антинародният акт на китайското "народно" правителство навярно може да се каже, че е масовото принудително отнемане на органи под ръководството на самото правителство. 

Според авторите на доклада непрекъснато се появяват факти за незаконни трансплантации и се правят обвинения за отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг.

Докладът включва връзка към документ на специалист от Световната здравна организация (СЗО), доктор на науките Люк Ноел, от май тази година, който казва: "От една страна, законите в Китай спряха произволната търговска трансплантация, но на практика изпълнението на това е много трудно. През последните 2-3 години незаконните трансплантации започнаха отново да процъфтяват [в Китай]. " Ноел също така посочи, че в тези незаконни дейности може да са въвлечени военните болници на Китай.


Преследването на Фалун Гонг

В доклада се казва, че комунистическото правителство продължава започнатата през 1999 г. политика на репресии срещу практикуващите Фалун Гонг, систематично и тотално принуждавайки ги да се откажат да се занимават с практиката.

Властите го наричат ​​"превъзпитание и трансформация". Освен това, китайските правителствени доклади сочат, че тази "работа по трансформирането" ще продължи и през следващите няколко години.

В доклада е включена връзка към документ на "Амнести интернешънъл" от 2012 г., в който тази "работа" е описана така: "Обикновено чрез психологически и физически мъчения [Фалун Гонг практикуващи] са принуждавани да се отказват от своите убеждения".

Миналата година официален китайски сайт публикува материали за обучение на държавни служители, в които тази репресивна политика срещу Фалун Гонг се изразява с думите "война", "битка", "атака" и други подобни. Според авторите на доклада това ясно показва, че комунистическите власти считат продължаването на тези репресии за приоритетна политика.

Властите в КНР приписват на Фалун Гонг практикуващите етикети на "лунатици", "суеверни", "приковани в идеологически окови" и така нататък. Затова те са изпращани в психиатрични болници, където насилствено са подлагани на инжектиране с лекарства, електрошокова терапия, побой и други форми на изтезания, се казва в доклада.


Преследването на адвокати за човешки права

Освен привържениците на Фалун Гонг властите на КНР преследват също така и адвокатите, които се наемат да защитават тези хора в съда. Докладът посочва адвокатите Уей Лиянюе, Уан Юнхан и най-известния китайски адвокат Гао Джишенг, който е затворен и изтезаван.

Адвокат Гао, известен с това, че е предоставял правна защита на практикуващи Фалун Гонг и на представители на преследвани в Китай домашни християнски църкви, е изтърпял много мъчения и все още изтърпява три години лишаване от свобода за своята правозащитна дейност, се казва в доклада.

Изпълнителната комисия на Конгреса на САЩ за Китай е създадена през 2000 г. Тя се състои от 9 конгресмени, 9 сенатори и 5 държавни служители. Това е нейният 11-ти пореден доклад.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!