Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чи Шяню, Epoch Times

Как се рацепва ККП заради Фалун Гонг (Част 2)

Конфликтът в ръководството на партията днес води началото си от 25 април 1999 г.

Практикуващи Фалун Гонг се събират тихо около Джонгнанхай в мирен апел за справедливо отношение, 25 април 1999 г.
Практикуващи Фалун Гонг се събират тихо около Джонгнанхай в мирен апел за справедливо отношение, 25 април 1999 г.. (Снимка: Clearwisdom.net )

(Част 1)

Установяване на авторитарност

Джянг Земин (Jiang Zemin) се издига като става твърд поддръжник на кървавото потушаване на движението за демокрация през 1989 година. Той няма самоувереността на Мао Дзедун, нито властта на Дън Сяопин, а няма и талант...



Джянг се страхува от поемане на отговорност и винаги оставя Постоянния комитет на Политбюро да взима решения по важни въпроси. Знаейки, че малцина наистина го уважават, Джянг отдавна планира да започне политическо движение и да принуди лоялност към себе си, подобно на прилагания по време на Културната революция на Мао метод. Неговата цел е да установи авторитарност.

След демонстрацията на 25 април 1999 г., Джянг казва по време на събрание на централата на Китайската комунистическа партия (ККП): "Учейки се от падането на комунизма в Съветския съюз, ККП търси от дълго време възможност за "хигиенизиране" на социалистическата идеология. Сега, когато Фалун Гонг насърчава истинност, доброта и търпимост, такава възможност е назряла. Трябва свободно да атакуваме Фалун Гонг и да използваме наученото [от преследването], за да се справяме с други чигонг групи."

Така, когато Джянг взима това решение, той не се интересува дали е правилно да се преследва тази група от хора. Той основава решението си на лична изгода, а не на морал и съвест.


Атеизмът, използван като предизвикателство към Фалун Гонг

В нощта на 25 април 1999 г. Джянг пише писмо до всички членове на Политбюро, така както през 1966 г. Мао "бомбардира щаба" с писмо, което довежда до всенароден смут и Културната революция. За пръв път Джянг не се консултира с мнението на други. Той пише в писмото си, "Не могат ли комунистическите марксистки теории и нашата вяра в материализма и атеизма да победят това, което Фалун Гонг насърчава?"

Писмото е отпечатано и разпространено.

По време на срещата на Постоянния комитет на Политбюро всички останали шест членове се изказват против преследването на Фалун Гонг.

Тогава вицепремиерът Джу Ронгджи (Zhu Rongji) заявява: "Тяхното най-голямо желание е само да са здрави. ... Така че аз намирам за неразумно да се твърди, че тези хора имат политически амбиции. Освен това, не можем да сме назадничави и да решаваме идеологически проблеми с политически движения. Това не е добре за нашите основни цели за икономическо развитие, и е още по-лошо за имиджа на отваряне на Китай".

Чувайки това Джянг скача и сочейки с пръст към Джу изкрещява: "Глупак! Глупак! Глупак! Партията и страната ще загинат!" Неговият изблик вцепенява останалите.

Джу замълчава отново; заклеймен преди години като "десен" заради свой коментар, направен през 1958 г., той търпи преследване в продължение на почти 20 години, изпитвайки на гърба си железния юмрук на ККП срещу дисидентите.

За да принуди останалите членове на Постоянния комитет да се съгласят с елиминирането на Фалун Гонг, Джянг заговорничи със Зенг Чинхонг (Zeng Qinghong), тогавашният лидер на Национална сигурност, да се предоставят фалшиви сведения от специални агенти в САЩ. Тази фалшива информация твърди, че основателят на Фалун Гонг е подкрепян от ЦРУ и е получил десетки милиони долари от ЦРУ.

Джянг обявява тези "важни сведения" в централата на ККП. Другите членове на Постоянния комитет, които не са в състояние да кажат дали това е вярно, са принудени да запазят мълчание.

През 1992 г. Джянг използва същата тактика, която е използвал преди, за да отстрани двама политически врагове, Янг Шангкун (Yang Shangkun), бивш президент на Китай, и неговия полубрат генерал Янг Байбинг (Yang Baibing). Джянг и Зенг разпространяват слухове в Пекин, че братята Янг са планирали да завземат военната власт и да реабилитират движението за демокрация от 1989 г.. Дън Сяопин е подведен, но когато осъзнава своята грешка е вече твърде късно.

Джянг и Зенг използват същата измама сега и срещу Фалун Гонг.


Втори център на властта

Въпреки, че Джу Ронгджи се справя мирно с петициите на практикуващите Фалун Гонг и за това получава международно признание, а ККП не спира да обещава на външния свят, че свободата на практикуващите Фалун Гонг не е отнета или ограничена, след 25 април 1999 г. Джянг Земин е решен да вдигне ръка срещу 100 милиона граждани на Китай - практикуващите Фалун Гонг. Лъжливите обещания за неподтискане на групата са направени само за да спечели Джянг повече време за своята подготовка за осъществяване на преследването.

На 10 юни 1999 г., три дни след речта му на срещата на Постоянния комитет на Политбюро, ККП създава "Ръководен екип за справяне с Фалун Гонг", известен още като "Управление 610" (именуван на датата 10 юни). Ли Ланчинг (Li Lanqing) и Луо Ган (Luo Gan) са лидерите на екипа. Тази организация, подобно на Централния екип на Културната революция на Мао и Гестапото на Хитлер, има привилегията да е над закона.

Тъй като е незаконно ККП да се намесва директно в административната дейност на правителството, през септември 2000 г. Джянг Земин издава заповед за създаването на управление към Централната ръководна група по въпросите за справяне с еретически религии, което дава прикритие на Управление 610 като правителствена агенция.

Въпреки, че ККП винаги е отричала пред външния свят съществуването на Управление 610, то става най-мощното оръжие на Джянг в преследването, тъй като не е ограничено от никакви закони. Той издава лично всички важни заповеди и е действителният лидер на организацията. Но страхувайки се да не оставя следи, Джянг никога не поставя името си под заповедите. Персоналът на Управление 610 просто изпълнява неподписани заповеди.


Развитие на преследването

За да осигури "законна основа" за преследването на Фалун Гонг, Джянг нарежда на Народния конгрес да издаде така наречения анти-култов закон на 30 октомври 1999. В закона няма ясна дефиниция на думата "култ". Джянг отива срещу основния принцип,  престъплението да се определя от закона.

В допълнение на това, анти-култовият закон на Джянг преследва действия, които са станали преди законът да е съществувал. Действията на Джянг подкопават китайската правна система, която е в процес на възстановяване от хаоса на Мао.

Ключови стратегии на Джянг за преследването на Фалун Гонг включват, "Унищожете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, изтребете ги физически!" Той унищожава книги на Фалун Гонг, блокира информация в Интернет и клевети Фалун Гонг в медиите. Той също така налага високи глоби на практикуващите Фалун Гонг, конфискува личното им имущество, гони ги от работа, намесва се в бизнеса им.

Практикуващите са физически елиминирани чрез брутален побой, мъчения, малтретиране, както и събиране на органи приживе. Полицията е насърчавана да изтезава практикуващи, като й се позволява да отчита смъртните случаи от изтезанията като самоубийства, да кремира телата без идентифициране на лицата и да прави печалби от събирането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг.

За да подстрекава омраза срещу практикуващите, Джянг нарежда на Луо Ган да организира на площад "Тянанмън" през 2001 г. т. нар. "самозапалване". В него не-практикуващи са представени за практикуващи, които са се "самозапалили". Новината се разпространява по света с безпрецедентна скорост от новинарската агенция Шинхуа (Xinhua).

Наскоро след това е установено от няколко международни организации, че инцидентът е измама. При разследването член на персонала, участвал в производството на историята за "самозапалването", заявява, че някои от сцените в репортажите на Централната китайска телевизия са били "заснети по-късно".


Промени в Постоянния комитет

Джянг Земин създава специална работна група за убийството на основателя на Фалун Гонг. Джянг нарежда, "Трябва да се подобри оперативността, да се създадат различни схеми. ... Опитът за покушение трябва да успее".

Джянг рискува всички държавни пари, за да разруши моралните основи на китайския народ и унищожава бъдещето на китайския режим с помощта на брутални и нечовешки методи в преследването на практикуващите Фалун Гонг, култивиращи Буда.

В опитите си да избяга от отговорност и да избегне да бъде изправен пред съда, Джянг Земин поставя много от своите довереници на високи постове преди да се оттегли през 2002 г. и прави всякакви опити да попречи на своя приемник Ху Джинтао да промени политиката срещу Фалун Гонг.

По време на 16-тия Национален конгрес на ККП през 2002 г. той добавя двама допълнителни членове към 7-членния Постоянен комитет на Политбюро. Това са Ли Чангчун (Li Changchun), отговарящ за пропагандата срещу Фалун Гонг, и Луо Ган (Luo Gan), ръководител на бруталното преследване на Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!