Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Най-голямата политическа недомислица на КП"

Говорител:
На 23 януари преди 10 години, китайските власти инсценираха инцидент на „самозапалване” на пл. Тянанмън, целейки да насадят омраза към практикуващите Фалун Гонг. За изтеклите 10г. стават все повече хората, научаващи за лъжите и злите намерения, използвани в това преследване.  Стават все повече хората, които се изправят и говорят за Фалун Гонг. Истината за Фалун Гонг се разпространява в Китай през последните 10г., изобличавайки лъжите на „самозапалването” и показвайки, че злото не може да победи доброто.

--------------------
На 23 януари 2001г., петима граждани се „самозапалиха” на пл. Тянанмън. Държавните медии, Шинхуа (Xinhua) и Централната китайска телевизия (CCTV), веднага обявиха, че те са практикуващи Фалун Гонг. 

Но във видео кадрите на централната телевизия бяха открити много несъответствия. След като един от обявените жертви, Уан Джиндонг, се „самозапалва”, се вижда, че пластмасовата бутилка с бензин между краката му е непокътната. От забавените кадри се вижда, че друга от обвинените в самозапалване, Лиу Чунлин, всъщност е повалена от удара на хвърлен към нея обект. Тя умира от този удар, а не от самозапалването.

Репортер на Washington Post, заел се да разследва случая, посети родното място на Лиу, гр. Кайфенг, провинция Хенан, където установи, че никой от нейните съседи не я е виждал да практикува Фалун Гонг. 

На 14 август 2001г., разследване на Департамента по международно образование доказа, че самозапалването е било оркестрирано и инсценирано от комунистическите власти. Анализи на западни медии показаха, че то е имало за цел да насади омраза срещу Фалун Гонг.

От тогава минаха 10г. Рискувайки живота си, практикуващи Фалун Гонг разясняват неспирно истината за своето преследване. В резултат на това много хора се промениха и подкрепят Фалун Гонг.   

Анонимен бивш служител от китайската Държавна администрация по религиите, каза за наш репортер през 2006г., че когато са го издигнали на този пост в бюрото е научил, че много от висшите служители около него са били религиозни, което го е накарало да се замисли сериозно.  

По-късно служител от Пекин дори му е изпратил софтуер за заобикаляне на цензурата. След като научил истината за Фалун Гонг от интернет, той си подал оставката от този пост.

Този бивш служител сподели: „Аз зная всичко за начините, по които атакуват и потискат религиите, изпращайки шпиони на техните мероприятия. В миналото аз им помагах в тези нередни неща, но вече не съм склонен да го правя. Няма смисъл да си инструмент на такава безскрупулна партия. Затова напуснах.”

Той разкри методите, които използват в преследването на Фалун Гонг, подчертавайки: „На по-твърдите Фалун Гонг практикуващи спирахме заплатите и поставяхме неизвестни субстанции в храната им. Наскоро след това те започваха да се държат странно. Това са неща, които лично съм правил, видял и чул”.    

В помощта си за изнасяне на истината, този бивш служител каза, че основателят на Фалун Гонг, г-н Ли Хонгджи, е разпространил Закона на Буда в един хаотичен свят. Това е нещо много ценно за китайското общество. „Истина-Доброта-Търпение – каза служителят – са неразделна част от божествената култура. Обратното на тях са лъжата и фалшивостта. Фалун Гонг е благословия за Китай”.

Друг гражданин, жител на Джеджянг, също се е променил от критик на Флун Гонг в негов защитник. Той разказа за случай с местни жители. Неотдавна почти всички домакинства в града са получили материали и компактни дискове, разясняващи истината за Фалун Гонг.

След което полицията е наредила на служителите за сигурност да арестуват практикуващи Фалун Гонг, като е предложила дори парични награди. Но никой не се е съгласил да го направи.

Жител на Джеджянг сподели: „Служителите за сигурност казаха в лични разговори, кой смее да вземе тези пари? Фалун Гонг не правят нищо нередно. Ако вземем тези пари само ще си навлечем нещастия и беди”.

Известни са много случаи на граждани, които са участвали в преследването на Фалун Гонг, но са били сполетени от злочестия.  

Така например, Чен Манг, продуцентът от централната китайска телевизия, направил програмата за инсценираното „самозапалване” на пл. Тянанмън, е заболял от рак на стомаха и черния дроб през 2008г. и е починал 9 месеца по-късно.

Друга известна фигура, Луо Джинг, говорител в централната телевизия, която често излъчва лъжливи новини за Фалун Гонг, умира от левкемия, също на млада възраст. 

Всичките тези лъжи през последното десетилетие не успяха да победят практикуващите Фалун Гонг. Тяхната упоритост в практикуването на истина, доброта и търпение в тези най-трудни за тях времена, им извоюва уважението на хората.

Мо Джянганг, активист за човешки права от Гуиджоу, каза: „Инцидентът на „самозапалването” на пл. Тянанън е най-голямата политическа недомислица на комунистическата партия, която създаде атмосфера на страх в обществото като създаде и разпространи слухове и клевети за хора и техните убеждения. Фалун Гонг са мирна група, преследвана извънредно брутално от комунистическата партия. Но те не се отказаха от своите убеждения. Затова аз истински им се възхищавам.”

Десет години след инсценираното „самозапалване”, над 88 милиона китайци са се отрекли от комунистическата партия и нейните дъщерни организации. Нетизен, който е бил член на партията, каза: „Който вярва в партията, бива измамен от нея. Колкото повече й вярва, толкова повече ще бъде измамен. Който напълно вярва в партията, е напълно обречен”.

NTD репортери: Лянг Шин и Джоу Тян – Китай

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!