Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протест срещу 11-годишното преследване на Фалун Гонг (Част - 7)

(Продължение)

Алън Адлър, директор на организация "Приятели на Фалун Гонг".

Преследването на Фалун Гонг провеждано от Китайската комунистическа партия (ККП), до сега озадачава Алън Адлър, директор на организацията "Приятели на Фалун Гонг". По думите на г-н Адлър, преследването е "лишено от всякаква логика – властите са избирали да преследват хора, които се стремят в своето ежедневие да бъдат честни, състрадателни и търпеливи".

Той казва, че в самото начало на преследването мислил, че то бързо ще бъде прекратено след като ККП се запознае по-добре с Фалун Гонг. "Първоначално, обясних на представителите на правителството на САЩ, че сигурно е била допусната някаква грешка, защото аз знам, че Фалун Дафа е просто една мирна духовна практика, - казва г-н Адлър. – Дори и не подозирах, че ще ми се наложи да продължа да се занимавам с това десет години!".

Алън Адлър, директор на организация "Приятели на Фалун Гонг". Снимка: Epoch Times

Той разказва, че работата му да информира обществеността за преследването силно повлияло на възгледите му. "Разбрах, че по света има много несправедливост, изпитвам огромно съчувствие към хората в Китай, подложени на това преследване, - казва г-н Адлър. – Трудно си представям живота им и това на какво са подложени те и семействата им. Силно се надявам това скоро да приключи".

Леви Броуди, изпълнителен директор на Информационния център на Фалун Дафа. Снимка: Гери Фейерберг/ Epoch Times

Леви Броуди, изпълнителен директор на Информационния център на Фалун Дафа

В началото на преследването на Фалун Гонг Леви Броуди, изпълнителен директор на Информационния център на Фалун Дафа, е отбелязал, че това е повече от личен въпрос. „Видях хора, които се занимават с това, което и аз – нещо добро и мирно – и са били измъчвани заради него. Чувствам се така, сякаш мои приятели, родители и братя са изтезавани и хвърлени в затвора”, - казва г-н Броуди...

След като репресиите продължили и той научил повече за Китайската комунистическа партия (ККП) и защо тя провежда това преследване, г-н Броуди заявил, че сега гледа на това от „по-широка ъгъл”. Според него „проблемът е много по-голям, несправедливостта е огромна, нанесената вреда засяга не само отделни хора, а цялата структура на обществото”.

Като организация за защита правата на хората, Информационния център на Фалун Дафа събира и натрупва информация за преследванията на Фалун Гонг, работи с неправителствени организации, правителства и средства за масова информация, за да представи тази информация пред света.

Центърът също така установява контакт с хора в Китай, които могат да предадат информация и доказателства за преследването. По думите на г-н Броуди, това е много деликатна работа, в която безопасността при контакта е приоритетна задача. „Те трябва да се изпълняват много внимателно, именно това прави работата толкова трудна, - казва той. – Правозащитните организации и средствата за масова информация също изпитват трудности”.

Проф. Дейвид Гао, председател на Международният център за оттегляне от Китайската комунистическа партия. Снимка: Джошуа Филип/ Epoch Times

Проф. Дейвид Гао, председател на Международният център за оттегляне от Китайската комунистическа партия

Проф. Дейвид Гао e работил в Технологическият университет на провинция Кантон и е бил най-младият професор в Китай. Неговите научни открития са му донесли две национални награди, но известността му станала повод за преследване. Полицията била изпратена да арестува проф. Гао на 20 юли 1999 година, когато започнало преследването на Фалун Гонг, и той успява да избяга в САЩ…

В настоящият момент проф. Гао е председател на Международния център за оттегляне от Китайската комунистическа партия. Организацията, управлявана от доброволци, е създадена с цел да предоставя възможност на китайците да се откажат от членството си в китайската комунистическа партия (ККП) и нейните дъщерни организации.

Днес центровете за оттегляне от партията (наричани на китайски „Туйданг” / Tuidang) работят по цял свят и всекидневно обработват над 50 000 заявления за оттегляне от ККП. Те идват от Китай и китайските диаспори по света чрез Интернет, телефон, факс или личен контакт.

След политическите кампании, които се провеждаха в продължение на много години, като „Културната революция”, ККП унищожи традиционните убеждения, ценности и култура, които някога формираха основата на Китай. Проф. Гао казва, че тези кампании са породили многобройните „забрани на правото да се изразяваш” и са създали представата, че всички са длъжни да следват това, което казва партията.

Проф. Гао смята, че разобличаването на истинската същност на ККП е необходимо, за да се сложи край на подтисничеството на китайския народ. Според него движението за оттегляне от партията е равносилно на пробуждане нравствеността в Китай.

Китайците идват, „за да разберат кое е действително добро, какво е традиционна култура, човешки права и човешка природа”, - заключава проф. Гао.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!