Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великая Епоха

Протест срещу 11-годишното преследване на Фалун Гонг (Част - 6)

(Продължение)

Тери Марш, изпълнителен директор на правозащитната организация "Human Rights Law Foundation" (HRLF).

Изпълнителният директор на правозащитната организация „Human Rights Law Foundation” (HRLF) Тери Марш някога се занимавала със съвсем различни неща. Тя работела над докторска дисертация и преподавала. Но мисълта, че може да допринесе за защитата правата на човека я накарала да зареже преподаването и да постъпи в юридически факултет и в крайна сметка да създаде организацията „Human Rights Law Foundation”…

Тери Марш, изпълнителен директор на правозащитната организация "Human Rights Law Foundation" (HRLF). Снимката е любезно предоставена от Тери Марш

„HRLF представлява малка група от юристи, които работят над това да изправят пред съда главните престъпници, виновни за организирането на широкомащабната кампания за преследване на последователи на Фалун Гонг в Китай”, - казва г-жа Марш.

През 2002 година HRLF подала иск срещу Дзян Дземин (бивш главнокомандващ на китайската комунистическа партия) във федералният съд на САЩ. В следващите години този прецедент положил основите на още 50 иска в десетки страни по света.

През ноември 2009 година испанският съд в отговор на иска, подаден от HRLF срещу Дзян Дземин и високопоставени чиновници на Китайската комунистическа партия, ги обвинява в престъпления като изтезания и преследване на последователите на Фалун Гонг. Тези хора могат да бъдат арестувани във всяка страна, с която Испания е сключила споразумение за екстрадиция на престъпници, и отведени в Испания където ще бъдат съдени за престъпления срещу човечеството.

Лао Уан, директор на Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG). Снимка: Лиза Фан/ Epoch Times

Лао Уан, директор на Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG)

"Добрите хора виждат надежда, а лошите хора се страхуват"

Зад кулисните дейности и методи, използвани от Китайската комунистическа партия (ККП) за преследването на Фалун Гонг, обикновено са покрити в тайна. Но независимо от това, извън пределите на Китай се извършва дейност, която цели да хвърли светлина върху престъпленията на китайският комунистически режим…

Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) публикува подробни отчети, в който се разкрива детайлно преследването на Фалун Гонг, провеждано от ККП.
 
Лао Уан, директор на WOIPFG смята, че тази дейност е неговата отговорност в живота, неговата „мисия”. Чрез китайски преводач той сподели своето мнение за това, че преследването на Фалун Гонг е „репресия срещу най-добрите хора в света, срещу съвестта”.
 
Една от целите на WOIPFG е събиране на доказателства за престъпленията на комунистическият режим и хора въвлечени в преследването на Фалун Гонг. „Ние събираме доказателства и показания на свидетели, за да изправим виновниците пред съда”, - каза г-н Уан.

Г-н Уан допълни, че WOIPFG общува с членове на Управление 610 (организация, подобна на Гестапо, сформирана от ККП за преследването на Фалун Гонг), които са готови да разкрият информация, за да „изкупят греховете си”. Той казва, че от своя опит вижда как в Китай „добрите хора виждат надежда, а лошите хора се страхуват”. (Продължение)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!