Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нови разкрития по БарселонаГейт: Къщата, свързана с Борисов, се продава (снимки отвътре)

.

къщата, свързана с премиера Бойко БорисовИзточник: сайт за недвижими имоти Idealista

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Баща му Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

След затишието на БарселонаГейт и къщата, която беше свързана с името на премиера Бойко Борисов, испанският сайт “El Periodico” пусна нова порция подробности. Тузарският имот, заради който от февруари месец тече разследване за пране на пари, е бил пуснат за продажба.

Къщата в Барселона е на пазара за 2 950 000 евро - с почти половин милион е паднала първоначалната цена на имота. 

“Къщата е на по-голяма надморска височина и всяка стая е с изглед към морето. Има частна охрана и система за сигурност. Тя разполага с четири етажа, седем бани и 8 паркоместа, асансьор, градина, басейн и прекрасна панорамна гледка към Барселона”, се посочва в рекламата на сайта на добре позната в страната агенция за недвижими имоти. 

Тузарската къща Esplugues de Llobregat chalet стана повод за разследване от страна на Mossos d'Esquadra - полицията в каталуния и тамошната агенция за борба с корупцията. Повод за разследването са подозрения за международна престъпна група, занимаваща се с пране на пари, която се свърза и с премиера Бойко Борисов, пишат от "El Periodico" Той обаче отрече, а скандалът бързо затихна. 

След месеци глухота обаче изникнаха нови подробности около БарселонаГейт - къщата мистериозно се появи на страницата на сайт за недвижими имоти, а цената на тузарската къща е паднала с 450 хиляди евро.

Къщата търси нов собственик. От 2013 г. тя се води на името на компанията Numin Invest SL - фирма, свързана с мрежа за пране на пари. Става дума за над 5 милиона евро, които са били “инжектирани” в Каталуния през последните няколко години, твърдят властите в областта. По-късно имотът е купен за 3 милиона евро, но истинският и собственик и съответно мажоритарен партньор в компанията е Александър Чавсев, свързан с компанията “Лукойл”. Продажбата има връзка и с името Борислава Йовчева - бивш български модел, чиято връзка с премиера Борисов е обект на анализ от полицията. ФрогНюз обаче припомня, че Борисов нито отрича, нито потвърждава за връзката си с дамата. 

Доказателства на каталунската полиция разкриват, че Йовчева, семейството й и нейната дъщеря са живели в къщата до края на 2019 г., когато скандалът тепърва започва да набира мощ. Според разследващите бившият модел движи и луксозен магазин за дрехи в Барселона, която пък принадлежи на друга компания - EMA BGS SL, свързана с пране на пари. 

През февруари обаче, след като медиите разпространяват информация за разследването, магазинът изненадващо затваря врати, а агенция за недвижими имоти слага табела, че обектът се продава. Същото се случва сега и с къщата в Барселона.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!