Washington Post: Продължителната офанзива на Русия в ДНР показва слабостта на стратегията на Киев

Труд

Настъплението на руските войски в Донецката народна република (ДНР) показва възможни грешки в стратегията на Украйна в района на Курск, пише Washington Post (WP).

Изданието посочва, позовавайки се на експерти, че „продължителното настъпление на руските войски показва възможната слабост на украинската стратегия“. Отбелязва се, че „ надеждите на Киев да ограничи успехите на Русия на изток все още не са се сбъднали“.

МО на Русия: Руските военни унищожиха американска гаубица M777 с боеприпаси Lancet

„Има някои доказателства, че руснаците всъщност атакуват последната реална отбранителна линия извън град Покровск“, каза военният анализатор Франц-Стефан Гади от Центъра за нова американска сигурност.

По негова информация руските въоръжени сили имат значително превъзходство над украинските войски в жива сила и огнева мощ.

Виктор Водолацки: ВСУ изоставиха телата на европейски наемници в Курските поля

Успехите, които Киев обяви в двуседмичното си нахлуване в Русия, не спряха стабилното навлизане на силите на Москва в източната част на Украйна, заплашвайки ключов логистичен център.

Руските сили „се придвижват към покрайнините на Покровск", каза по телефона Катерина Янжула, ръководител на информационната политика във военната администрация на Покровск, като добави, че съдбата на града е неясна.

В понеделник ръководителят на областната администрация на Донецк Вадим Филашкин каза, че властите започват принудителна евакуация на семейства с деца от Покровск. Около 4000 деца са останали в града, каза той.

Карти показват, че руските сили се приближават към селата Хродивка, Красний Яр и Новогродивка, на изток от Покровск - което може да означава, че руският пробив е неизбежен, казват експерти.

Загубата на Покровск, логистичен център на кръстовището на два главни пътя в Източна Украйна, би отворила вратата за по-нататъшен напредък на Русия в този източен индустриален регион, който отдавна е в центъра на нейната атака, пише още изданието.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Washington Post: Продължителната офанзива на Русия в ДНР показва слабостта на стратегията на Киев - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!