Виктор Водолацки: ВСУ изоставиха телата на европейски наемници в Курските поля

Glasove.com

Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна изоставиха телата на загиналите европейски наемници на Киев в полята на Курска област, защото никой няма нужда от тях. Това заяви пред ТАСС първият заместник-председател на комисията по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките със сънародниците на Държавната дума Виктор Водолацки.

МО на Русия: Руските военни унищожиха американска гаубица M777 с боеприпаси Lancet

„Наистина, там (в Курска област) има много загинали наемници и украински войници, които лежат в полята. Особено в това горещо време никой не ги прибира оттам. Просто никой няма нужда от тях. Хвърлени са там за клане, като месо. Те вече разбират това, затова вчера и завчера голяма част от украинските подразделения се предадоха в план. Ясно е, че нито поляците, нито германците все още се предават, те се опитват да преминат във втория ешелон, така че Курската битка скоро ще приключи“, каза Водолацки.

По думите му, нахлуването на украинските въоръжени сили в Курска област е било необходимо на Запада, за да провери защитенността на границите на Руската федерация, самият Зеленски не би се осмелил да направи това. „Западът проучва границите ни, кои според тях са слабите места, откъде може да се влезе в Русия, как да се развие по-нататъшна ескалация на военния конфликт, в който вече участва не само Украйна, но и страните от НАТО, техните подразделения. Така че това дори не е ход на Зеленски, той никога не би си го помислил, просто е бил поставен пред свършен факт, защото и командирите, и инструкторите току-що са се върнали от Англия, там са преминали обучение, там е бил направен град като Суджа, който са се обучавали да превземат там“, каза руският депутат. 

Водолацки добави, че руските въоръжени сили действат в Курското направление, като свеждат до минимум руските загуби, включително на личен състав, жилищни сгради на местни жители и цивилни, които са останали в населените места. "Работи се точка по точка по групи нацисти, които са се разпръснали в горите", добави той. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Виктор Водолацки: ВСУ изоставиха телата на европейски наемници в Курските поля | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!