Жегата не прощава. Петков с изненадваща оферта към ГЕРБ за властта

Новини Стандарт

Търси българския Марио Драги

Жегата не прощава. Кирил Петков превзе ефира, за да направи три неща. Първо се би в гърдите, че като министър първи разкрил заема от 150 млн. лв. от ББР за Румен Гайтански – Вълка. Разбира се, и дума не каза защо не е направил нищо.

Кредитът от 150 милиона за Вълка от ББР е даден при ГЕРБ и не е бил обслужван при Кирил Петков и Академик Денков

След това дежурно нападна Калин Стоянов, удобно забравяйки че именно той го предложи на поста вътрешен министър.

Накрая предложи оферта на ГЕРБ, за да се върне във властта през задния вход.

Защо никой не търси директорите на ББР, които преди 3 години решават Вълка да спре да плаща главницата по кредита от 150 милиона?

В интервю за Нова тв първият пепеец бе запитан дали ПП може да работи отново с ГЕРБ след изборите. И той отговори: "Много мислим по този въпрос. Осъзнаваме, че не можем да отидем на 8-и избори, но избирателите ни дават мандат, че не могат да се правят безпринципни коалиции. Има няколко решения на казуса, които ако  се приложат умно, може да се направи стъпка напред”.

Ако използваме примера от Италия с Марио Драги - тогава хващате безпартиен човек с високо обществено доверие. Казваме си, че си нямаме доверие и избираме тази личност, заяви Петков.

„Тя трябва да е равно отдалечена и да има обществено доверие. Слагаме я тази фигура и казваме, че нямаме претенции за назначения, а само заложена програма", продължи Петков.

По думите му такава непартийна кандидатура, може да има подкрепата на много партии.

Според него този човек трябва да има опит, да е от България и да е личност, за която всеки ще си каже: "Ааа, на този можем да му имаме доверие".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Жегата не прощава. Петков с изненадваща оферта към ГЕРБ за властта - Политика — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!