Владимир Путин към губернатора на Курска област: Трябва да проявите мъжество

© Getty images (архив), Новини Бг

"Вие трябва да проявите мъжество", това каза руският президент Владимир Путин на губернатора на Курска област Андрей Смирнов", написа вестник "Украинская правда".

Защо Украйна премина в настъпление на руска територия и какви са целите на Киев

Днес държавният глава проведе разговор по видеовръзка с местния управник.

"Животът постави пред Вас редица предизвикателства и трудни задачи. В този даден момент Ваш приоритет е да окажете помощ на хората в региона. Аз нямам съмнение в професионалните Ви качества", заяви стопанинът на Кремъл.

"Заради събитията, които стават в управляваната от Вас област през последно време, Вие трябва да проявите мъжество", каза държавният глава.

"Също така смятам, че Вие трябва да проявявате повече организираност и гъвкавост при вземането на важните за Курска област и за страната ни решения", добави президентът на Руската федерация.

Смирнов, от своя страна, отговори: Всичко върви по план. Оперативният щаб работи. Започната е евакуация на населението и е увеличен броят на болничните легла.

Като вече екипът на novini.bg писа, подразделения от състава на Въоръжените сили на Украйна влязоха в Курска област и установиха контрол върху десетина селища в региона. 

"Днес от Руските държавни железници признаха, че вече не контролират гарите в град Суджа и селищата от градски тип Коренево и Псьол", написа киевската медия УНИАН.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Владимир Путин към губернатора на Курска област: Трябва да проявите мъжество - Русия - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!