Bild: След три месеца и половина битки – в руски ръце падна и Красногоровка

Засега Украйна не потвърждава загубата на града

Русия е превзела Красногоровка в района на Донецк, твърди военният анализатор на вестник Bild Юлиан Рьопке, цитиран от "Фокус".

Разгром за украинската ПВО: Руснаците унищожиха три установки Patriot само за ден

"След три месеца и половина интензивни боеве руската нахлуваща армия превзе всички съответни части на град Красногоровка (по-рано с население от 16 000 жители) в района на Донецк. Офанзивата започна на 15 април с възраждането на широко обсъжданите "танкове- костенурки“, пише журналистът в социалната мрежа X и публикува картата.

По-рано за падането на Красноговорка писаха и в руския Telegram сегмент.

Украйна не потвърди загубата на града. На картата на DeepState северната част на града все още е под контрола на украинските въоръжени сили.

Самолет "Ан-148“ с бордов номер RA-61727 е излетял от московското летище "Внуково“ и е кацнал на летище в руския анклав Калининград. Такива самолети са използвани при размяната на Виктор Бут, Константин Ярошенко и Надежда Савченко с руснаците, уточнява Telegram каналът ASTRA.

Според сайта FlightRadar24.com Ан-148 е излетял от Москва в 6:11 часа и е кацнал в 8:35 часа местно време.

По-рано медии съобщиха, че в следващите часове може да се осъществи обмен на затворници между Русия, САЩ, Германия и Беларус. Сред лицата, готвени за размяна, са осъденият за шпионаж американски журналист Еван Гершкович.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Bild: След три месеца и половина битки – в руски ръце падна и Красногоровка

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!