Екоминистърът гони къмпингуващи от дюните на Крапец

Българинът да чете: Обядът е по-евтин от шезлонга, тази страна бута от трона Гърция

Кадър МОСВ, Petel.bg

Министърът на околната среда и водите Петър Димитров участва вчера в съвместна проверка за нерегламентирано къмпингуване и паркиране на автомобили върху дюни на морски плаж Крапец-Север, организирана по негова инициатива. В проверката се включиха представители на РИОСВ - Варна, БД "Черноморски район“, Областна администрация -  Добрич, Община Шабла, РУ Шабла към МВР – Добрич и служители от сектор "Престъпления против околната среда“, отдел "Икономическа полиция“ при Главна дирекция "Национална полиция“, става ясно от информация на БДЧР - Варна.

Беше извършен обход на морски плаж Крапец-Север, който попада в две защитени зони от екологичната мрежа "Натура 2000“ – Защитена зона за опазване на дивите птици BG0002050 "Дуранкулашко езеро" и Защитена зона за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна BG0000154 "Езеро Дуранкулак“.

В хода на проверката на място са установени нарушители, на които от експерти на РИОСВ - Варна са съставени актове за установяване на административни нарушения (АУАН). За неустановените в момента на проверката нарушители ще бъдат изискани справки за собствениците на автомобилите и ще бъдат предприети последващи действия съгласно екологичното законодателство.

От служителите на РУ Шабла към МВР – Добрич са съставени предупредителни протоколи на нерегламентирано паркираните каравани, според които нарушителите разполагат с 24 часа да премахнат превозното средство. Служителите на РУ Шабла получиха съдействие от командирован в България представител на румънската полиция.

Институциите ще продължат да извършват регулярни проверки за спазване на забраните, въведени със заповедите за обявяване на защитените зони, и по-конкретно за увреждане и унищожаване на естествената растителност в крайбрежната плажна ивица и в дюни извън активната плажна площ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Екоминистърът гони къмпингуващи от дюните на Крапец

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!