Българинът да чете: Обядът е по-евтин от шезлонга, тази страна бута от трона Гърция

pochivka.blitz.bg

Средната цена на малка бутилирана бира е около 3,50 евро, докато голяма наливна бира, в зависимост от мястото, обикновено също струва толкова

Всяко лято половин България се преселва в Гърция. Лято е. Водата е чиста, а шазлонгите без пари. Веднага почват сравнения с нашето Черноморие. Снимат се касови бележки, а мрежата се нагорещява до червено от коментари.

На Балканите обаче има една неоткрита още перла. Става въпрос за Черна гора. Там цените също са доста интересни и конкурентни.

Цените в Черна гора тази година са подобни на тези от миналата година. В зависимост от кафенето, в което седите, капучино и сок ще струват средно пет евро.

В зависимост от плажа и мястото, където сте отседнали, шезлонгът ще ви струва от 6 евро, до 15 или 20, ако сте на по-луксозни места.

Чадърът обаче обикновено не идва с шезлонг, така че средно цялото удоволствие от слънчевите бани на шезлонг с чадър без напитки на плажа струва около 15 евро.

Нов тежък удар за феновете на гръцкото море! На любим на българите плаж забраниха...

Що се отнася до храната, много ресторанти предлагат дневно меню, чиито цени варират между 8 и 12 евро, докато в италианските ресторанти, които са много разпространени в Черна гора, средната цена на пастата е около 10 евро, 32 см пица струва 7 евро, за маргарита, до 10 евро, и това са тези с морски дарове. Цените на лазанята са около 12 евро, а салатите вървят между 10 евро (колко струва една гръцка салата) и до 15 евро (салата с морски дарове).

Що се отнася до морските дарове, ризотото с морски дарове струва средно около 17 евро, докато цената на рибата варира и струва между 15 евро (цената на рибата в сол) и 50 евро (цената на рибното плато).

Десертите са малко по-евтини, а тортите могат да бъдат намерени на цена от 3 до 4 евро, в зависимост от вида на тортата. Сладоледите по крайбрежните алеи в Черна гора струват около 1 евро.

Бързата храна е по-евтина от храната в ресторантите, така че цената на парче пица е 2,50 евро, докато цената на гирос е 5 евро.

Средната цена на малка бутилирана бира е около 3,50 евро, докато голяма наливна бира, в зависимост от мястото, обикновено също струва толкова.

Чаша вино варира от 3 евро до 20 евро в зависимост от качеството. Ракиите в зависимост от вида могат да струват от 2,60 евро до над 5 евро. Коктейлите започват от 8 евро нагоре.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Българинът да чете: Обядът е по-евтин от шезлонга, тази страна бута от трона Гърция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!