Руският посланик в САЩ: НАТО пое по пътя на подготовка за война

Glasove.com

Срещата на върха на Северноатлантическия алианс във Вашингтон показа, че членовете на блока безвъзвратно следват курса на конфронтация и подготовка за война. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, предаде ТАСС.

Военният министър реши: Няма никаква заплаха за България от това, че оказваме военна помощ на Украйна

"Срещата на върха във Вашингтон показа, че НАТО безвъзвратно е поела по пътя на конфронтацията и материалната подготовка за война. САЩ и техните сателити мобилизират максимални ресурси, за да запазят рухващата си хегемония, отбеляза дипломатът, чиито думи са цитирани в Telegram канала на руското посолство в САЩ. - Всички, които отказват да се подчинят на диктата и волята на Запада, се обявяват за врагове. Русия отново се определя като първостепенна заплаха. Потвърдена беше политиката на НАТО за отказ от сериозни преговори със страната ни. САЩ не искат да търсят компромиси и изискват от нас безропотно да се съгласим с движението на военната машина на алианса на изток".

"Златният милиард" иска да държи в подчинено състояние и да изсмуква соковете на всички региони на света. За да наложи неоколониални порядки, Северноатлантическият алианс всъщност декларира правото да използва сила навсякъде по света, независимо дали под претекст за износ на демокрация, защита на правата на човека или борба с тероризма".

Анатолий Антонов заяви още, че САЩ и техните съюзници искат да поемат ролята на „световен полицай“, изисквайки всички да се придържат към правилата, измислени във Вашингтон „и други столици на НАТО“. „Подчертаваме, че резултатът от „хуманитарните“ интервенции на този уж отбранителен блок е известен – унищожаване на държави, военни престъпления, ширещ се екстремизъм и масова смърт на мирно население", добавя руският посланик в САЩ.

Антонов добави, че разумните мисли за дипломатическо уреждане на ситуацията в Украйна на срещата на върха на НАТО във Вашингтон са били заглушени от русофобска риторика. „Мирът в Украйна се разглежда през призмата на стратегическото поражение на Русия. Нашата страна е представена като изчадие от ада. Време е да спрат да строят илюзорни „замъци“ и да разберат, че Руската федерация е била, е и ще бъде. На никого не е писано да ни победи. Някои трезви мисли на срещата в полза на политическо и дипломатическо уреждане на украинския конфликт бяха „заглушени“ от русофобска реторика. „Ястребите“ не искат да слушат или чуват никого освен себе си и, очевидно, не са способни".

"Решението на натовците да продължат да снабдяват киевския режим с оръжия срещу Русия и разполагането на американски системи с далечен обсег в Европа подчертава основателността на започването на специалната военна операция", добави Антонов. - Настоящите стъпки на нашите опоненти за създаване на допълнителни заплахи за руската сигурност предопределят адекватните ни компенсаторни мерки във военно-техническата сфера", заяви още руският посланик в САЩ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руският посланик в САЩ: НАТО пое по пътя на подготовка за война | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!