„Алтернатива за Германия“ отхвърли предложение за ограничаване на пътуванията до Русия и напусна официално крайнодясна група в ЕП

Би Нюз

Делегатите на конгреса на партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) отхвърлиха предложение за ограничаване на пътуванията до Русия, предаде ДПА.

Москва: Групата войски "Запад" нанесе поражения на "Азов" и още три бригади на ВСУ

Това стана на завършващия днес двудневен конгрес на германската крайнодясна формация в западния град Есен. Вчера делегатите преизбраха Тино Крупала и Алис Вайдел за съпредседатели на АзГ. Иначе конгресът преминава под знака на съпътствани от насилие протести срещу крайната десница.

Днес делегатите на конгреса отхвърлиха предложение за въвеждане на по-строги правила за пътувания в чужбина и интервюта с чуждестранни медии за политици от АзГ. Проектът бе внесен от няколко депутати след представеното в негативна светлина от медите пътуване до Русия на политици от партията, които изразиха възхищението си от президента Владимир Путин, отбелязва ДПА.

Един от инициаторите на предложението – Флориан Колер, член на провинциалния парламент на Бавария – разкритикува „посещенията при диктатори… и автократи“. Необходимо е партията ни да съсредоточи повече върху нашата родина, за да не бъдем възприемани от избирателите като агенти на други държави, аргументира се той.

Друга причина за предложението бе скандалът с водача на листата на АзГ на изборите за Европейски парламент (ЕП) по-рано този месец Максимилиан Кра. Германската партия бе изключена от крайнодясната група в ЕП „Идентичност и демокрация“ (ИД), след като в интервю за италиански вестник Кра направи направи спорни коментари в защита на есесовците.

Също днес, делегатите на конгреса гласуваха за официалното излизане на АзГ от ИД. Решението бе очаквано, отбелязва ДПА.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Алтернатива за Германия" отхвърли предложение за ограничаване на пътуванията до Русия и напусна официално крайнодясна група в ЕП - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!