Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков: Коалицията заминава за Киев, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи

Петков: Коалицията заминава за Киев, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи

Българска делегация ще отпътува за Киев, съобщи премиерът Кирил Петков.

"Всеки от нас ще направи стъпка назад, ще помисли стабилността на България колко е важна, за украинците, на които трябва да помагаме. Каква трябва да ни е общата позиция вместо политическото говорене - да хвърляме червени линии и да размахваме знамена". Това каза премиерът Кирил Петков пред Нова тв.

"Г-н Кулеба аз го разбирам. За мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи. Но в случая аз съм премиер и имам коалиционни партньори, които имат ясни червени линии и моята зцадача не е да се правя на най-смелия. Ето затова аз ще ги поканя да отидем в Киев, защото човек не може да вземе по-информирано решение, отколкото когато е там. И се надявем, че тази седмица, докато парламентът в момента е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери и накрая всеки един от нас ще направи стъпка назад. Ще помисли стабилността на България колко е важна", допълни той.

"Надявам се, че и двата коалиционни партньора - ДБ и БСП ще стигнат до общ език, зад който всички ние да се обединим. А "Продължаваме промяната" ще бъде лидерът в този диалог. Видяхме какво се случи, когато имаше малък конфлиск около БНБ. Започнаха да се хвърлят обиди. Доста добри общи решения се случват, но светлината на прожекторите не ги фокусира", каза още Петков.

Новината идва само ден, след като външният министър на Украйна Дмитро Кулеба постави изключително остро въпроса за военна помощ от България, а коалицията за пореден път се разтресе от вътрешни противоречия и червени линии.

БСП остават категорично "против", "Демократична България" и "Има такъв народ" са "за" изпращане.

Припомняме, че преди месец премиерът изнесе данни, според които 80% не подкрепят изпращане на военна помощ за Украйна и затова правителството трябва да се съобразява с това. 

Източници: "24 часа", NOVA TV, БНР

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Петков: Коалицията заминава за Киев, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!