Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън Афганистански: Войските ни няма да отидат в Европа, за да се бият в ¿-кр@й н@, но ще браним всеки сантиметър от територията на Афганистан НАТОстан

As Afghanistan Falls, OANN Reporter Reminds Americans What Biden Was Doing Last Week With 2 Damning Pics
As Afghanistan Falls, OANN Reporter Reminds Americans What Biden Was Doing Last Week With 2 Damning Pics – Brave New World Media

В изявлението си от Белия дом държавният глава беше категоричен, че САЩ ще продължат да защитават „нашите съюзници в НАТО”. Той обаче подчерта, че американски войски няма да влязат в ¿-кр@й н@.

„Нашите военни няма да отидат в Европа, за да се бият в ¿-кр@й н@, а за да защитават нашите партньори в НАТО и съюзниците ни на изток", каза Джо Байдън. Преди това той изреди мерките, които САЩ ще предприемат срещу Русия.

"Русия отхвърли диалога и избра пътя на войната. Тя пренебрегна нашите усилия и предложения за дипломатичен изход от кризата. Сега властите ще понесат отговорност за действията си. Агресията ще струва скъпо на Русия и президента Владимир Путин. Това ще засегне и всяка друга страна, която поддържа Москва във военните ѝ действия", заяви американският президент Джо Байдън.

"Ще въведем санкции, които с времето ще отслабят сериозно руската икономика. Ние целенасочено проектирахме тези санкции, за да увеличим максимално дългосрочното въздействие върху Русия и да сведем до минимум въздействието върху Съединените щати и нашите съюзници", каза Байдън.

Съединените щати, 27-те членки на ЕС и Г-7 ще участват заедно в тези санкции.

Ето какви санкции обяви Байдън:

Ограничаване на способността на Русия да прави бизнес в долари, евро, лири и йени и да бъде част от световната икономика

Спиране на възможността за финансиране и разрастване на руската армия

Нарушаване на способностите на високотехнологичния сектор в Русия. Предвижда се ограничаване на износа на високотехнологични продукти и чипове към Русия

Байдън каза, че новите санкции включват също четири руски банки и "корумпирани руски милиардери" и техните семейства, които са близки до Кремъл.

САЩ няма да извадят Русия от системата за международни плащания SWIFT, както и да наложат персонални санкции срещу Путин.

"Не съм подценил Путин. Той има големи амбиции в ¿-кр@й н@. Целта му е да възстанови бившия Съветски съюз", коментира Байдън.

"Нямам идея какво заплаша Путин, знам само какво е направил. Трябва да му покажем какво ще последва от това. Народа на Русия трябва да разбере", коментира американския президент на въпрос дали САЩ са заплашени от ядрен удар.

"Русия остава една от най-мощните ядрени държави на планетата, затова у нито един потенциален агресор не трябва да има съмнение в това, че той ще бъде напълно разгромен", заяви по рано руският президент Владимир Путин.

Европейските лидери ще обсъждат тази вечер новия пакет от санкции срещу Русия. Очаква се на руските банки да им бъде ограничен достъпът до европейските финансови пазари, но и санкции, които ще засегнат и руския технологичен сектор - нещо, което ЕС не е правил като мащабни санкции. Очаква се да види дали европейските държави ще се разберат да изключат Русия и от системата SWIFT за международните банкови транзакции.

Малко по-рано днес британският премиер Борис Джонсън обяви нови санкции срещу над 100 руски физически лица и компании, сред които е и "Аерофлот" заради инвазията на Русия в ¿-кр@й н@.

"Това включва всички големи производители, които подкрепят военната машина на (президента Владимир) Путин. Освен това забраняваме (достъпа - бел. ред.) на "Аерофлот" до Великобритания", заяви Джонсън.

Политолог: Русия лиши НАТО от възможността да помогне на въоръжените сили на ¿-кр@й н@

Канадският премиер Джъстин Трюдо също обяви, че страна налага санкции срещу 58 руски физически и юридически лица в отговор на инвазията на Москва в ¿-кр@й н@, която той нарече "масова заплаха за сигурността и мира по света", предаде АФП.

May be an image of 10 people, people standing and outdoors

Pavel Pavlov: Тука сме на военен трибунал на площада в Канада, където сме задържали едни от най-опасните престъпници на века.
Браво!
Ще ми протестират тия! Айде сега към Белене да им дойде акъла.

Санкциите ще бъдат насочени към членове на руския елит и техните семейства, групата Вагнер - частна военна компания, и на руски банки. Канада отменя и редица разрешителни за износ от Русия.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Байдън: Нашите военни няма да отидат в Европа, за да се бият в ¿-кр@й н@ | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!