Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов Отряза Главата на Домусчиев заради Пеевски!

Само преди няколко дни лъснаха крупните далавери на двама братя, които преди 7-8 години изникнаха сякаш от нищото с етикета „богати и прочути“. Без преди това някой да е чувал нещо за тях. И без реални основания за приказното им богатство.

Историята на вълшебното забогатяване на братя Домусчиеви започва с т. нар. „приватизация“ на СТРАТЕГИЧЕСКО държавно предприятие. Когато на двамата братя им е буквално подарен огромния социалистически производствен комплекс – Параходство Български морски флот. Така, както всъщност подариха народното имущество на всички т. нар. „олигарси“ и крупни „бизнесмени“. Сега те всички паразитират на гърба на българския народ, който в продължение на 50 години, с усилията на цялата държава и с помощта на Съветския съюз, създаде всичко което те плячкосаха.

Казваме „подарен“, защото никой, от тези, които разграбиха и разпарчатосаха българската икономика, преди „приватизацията“ не са имали каквито и да било пари, с които да платят огромните соц. активи. Защото кой обикновен българин в първите години след 10-тоноемврийския вътрешно партиен преврат можеше да си позволи да купи дори и най-малкото държавно предприятие?

Да не говорим пък за покупка на огромната и стратегическа за страната ни фирма „Български морски флот“.

Истината е, че днешните олигарси станаха такива едва след като им бе подарена цялата държавна собственост. Но вместо да бъдат задължени да връщат на държавата 70% от печалбата на тези активи, както се случи в Путинова Русия, у нас политици като Иван Костов ги оставиха да разхищават народното богатство единствено и само за своя сметка. И Бг. олигарсите започнаха да харчат с мащаб, като си накупиха огромни имения в страната и чужбина, коли, частни самолети и всякакви други глезотии. А онова, което не можаха да похарчат – надлежно скриха в офшорки.

Шестима висши китайски чиновници осъдени за корупция в един ден

Та набързо провъзгласените за „бизнесмени“ братя Домусчиеви „купуват“ Параходство „Български морски флот“. И какво правят? Може би си мислите, че като частници, които уж „милеят“ за имуществото си, те се заемат да възродят фирмата и да осигуряват все повече нови работни места? Нищо подобно!

Както наскоро обяви проф. Стилиян Йотов, те се захващат да съкращават и уволняват хората. И да режат корабите на скрап. Така само за три години братята уволняват над 3 000 души. И го правят в пълно нарушение на приватизационния договор.

Нещо повече: За това ГРУБО нарушение на договора, Домусчиеви е трябвало да платят на държавата неустойка в размер на 55 милиона лева. Но… както се случва само в приказките… и в нашата държава, арбитражен съд се включва и…ОПРОЩАВА на новоизпечените крупни „бизнесмени“ тази неустойка.

С други думи, Домусчиев брадърс действат като слонове в стъкларски магазин. И никой не им търси сметка за изхвърлените на улицата работници, както и за разореното държавно предприятие. Дори за награда Кирил Домусчиев го правят шеф на най-голямата работодателска организация в България – Конфедерацията на работодателите и индустриалците. Въпреки парадокса, че в страната ни Индустрия отдавна няма, но пък „индустриалци“ – с лопата да ги ринеш.

Как става така, че две най-обикновени момчета изведнъж пипват големите пари и се нагушват с толкова много власт? Ето как: Братя Домусчиеви са авери на Борисов! Припомняме как преди време именно премиерът хвърли много милиони грешна народна пара, за да построи една… трибуна на стадиона на футболен клуб „Лудогорец“. Както и по причина Борисов да се похвали какъв голям „меценат“ на футбола е… Докато безработни и пенсионери се чудят как да вържат двата края.

„Връзките“ на двамата братя, обаче не свършват с Министър-председателя. Финансовият министър Владислав Горанов „случайно“ живее в ултралуксозния комплекс на Домусчиеви „Есте Пропъртис“ в столичния квартал „Изток“. Като не плаща нищо за това.

Ще попитате, ако има правителствен чадър над Домусчиеви, защо тогава Валери Симеонов, който се очерта като вярното куче на Борисов в Министерски съвет, атакува двамата братя? Отговорът е ясен: Защото братоците са сгафили. След като се налапаха с многото милиони, се почувстваха „недосегаеми“, досущ като Илия Павлов навремето. И решиха да се еманципират от създателите си – в случая от ГЕРБ. Случайно стана известно от медиите, че „ябълката на раздора“ между Борисов и Домусчиеви е другият голям „приятел“ на Премиера – олигарха Пеевски. Стана ясно, че братята не са му дали някакви пари, които пък Пеевски трябвало да си подели с Борисов. Затова сега ги атакуват.

Но когато „акулите“ се сръфат с окървавени муцуни, останалата „фауна“ само печели от това.

Единственият въпрос е докога ще ги чакаме да се „самоизядат“? И няма ли преди това да изчезнем като народ?

Очевидно е, че чакането не е решение. Затова да се насочим към единствения изход: Всенароден протест и съпротива срещу заложеното ни от наши и чужди олигарси унищожение. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Шестима висши китайски чиновници осъдени за корупция в един ден 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!