Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Qin Rongqian

Дъщеря търси справедливост

Затвора в Джямуси (Jiamusi)
Баща ми, Чин Юеминг (Qin Yueming), практикуващ медитативната практика Фалун Гонг, бе измъчван в затвора  близо 12 години, докато накрая почина внезапно в затвор в Джямуси (Jiamusi), макар винаги да е бил в добро здраве.  (Minghui.org)

...Вярвам, че Вие, Премиер Уен и Вицепремиер Ши ще последвате божествените и човешки принципи, и смело ще накажете злото. Не пропускайте шанса, който историята ви предоставя...



Писмо до китайските комунистически лидери.

До Президента Ху Джинтао (Hu Jintao), Премиера Уен Джябао (Wen Jiabao) и Вицепремиера Ши Джинпинг (Xi Jinping):


Казвам се Чин Ронгчянг (Qin Rongqian), 23-годишна. Родена съм в район Джиншантун (Jinshantun), град Йичун (Yichun), провинция Хийлонгжянг (Heilongjiang).

Преди 20 юли 1999 г. живеех щастливо със семейството си: баща ми, майка ми и сестра ми. Сега сме разделени: в живота и в смъртта. Баща ми, Чин Юеминг (Qin Yueming), практикуващ медитативната практика Фалун Гонг, бе измъчван в затвора  близо 12 години, докато накрая почина внезапно в затвор в Джямуси (Jiamusi), макар винаги да е бил в добро здраве.

Майка ми и сестра ми са незаконно държани и изтезавани в трудов лагер в град Харбин (Harbin), провинция Хейлонгджянг (Heilongjiang). Причината за ареста им е, че потръсиха справедливост за смъртта на баща ми.

Призовавам за справедливост за баща си и спасение за майка си и сестра си. Аз съм сама. Всички отдели на местната държавна власт незаконно отхвърлиха молбите ми. Остава ми единствено да напиша това отворено писмо до вас.

Председател Ху, Премиер Уен и Вицепремиер Ши, всички вие сте бащи, затова вярвам, че разбирате моите чувства. Искам да знаете, че от началото на преследването на Фалун Гонг преди 13 години сме били заедно с баща ми само шест месеца.

Цялото останало време той прекара в затвори и трудови лагери, където беше държан незаконно.

Полицаи и затворници са измъчвали баша ми и са го принуждавали да се отрече от убежденията си. Това обаче не успява да унищожи непоколбимата воля и човеколюбие на един практикуващ Фалун Гонг, какъвто беше баща ми. Макар да разполагаше с 1.50 лева (6 китайски юана) на месец за покриване на разходите в затвора, той дари 10 лева (40 китайски юана) в полза на жертвите на земетресението в Уенчуан (Wenchuan), провинция Сичуан (Sichuan).

Така и не успяхме да измолим да го освободят. Всички отдели на местната държавна власт, които посетихме, търсеха оправдания и не ни отговаряха директно. Чувствахме се безпомощни. Председател Ху, Премиер Уен и Вицепремиер Ши, знаете ли от какво се страхуват хората най-много? От това да няма към кого да се обърнат за справедливост.

Молбата ми е проста. Искам да науча причината за смъртта на баща си. Също искам майка ми и сестра ми, които са несправедливо арестувани, да се върнат у дома. Искам обратно дома и семейството си, макар че те никога няма да бъдат пълни.

Вярвам, че моята решителност ще даде надежда на стотици и хиляди китайци, които страдат от това жестоко преследване, и ще предотврати подобни трагедии да се случат с други семейства. Нечовешкият начин, по който местните държавни служители се отнасят с нас, отблъсква от комунистическото правителство всички китайци, които знаят истината.

Трагедията на нашето семейство пробуди съзнанието на хиляди китайци. Само за две седмици ни подкрепиха над 15,000 души в провинция Хейлонгджянг. Те поставиха пръстов отпечатък върху моята петиция, и това ми дава утеха.

Докато събирах подписите срещнах човек, който ми каза, че е пазач в затвора Джямуси. Той потвърди, че баща ми е бил измъчван до смърт там. След това постави отпечатък от палеца си върху петицията.

Щастлива съм за хората, които застават на страната на справедливостта в условията на потисничество. Вдъхновена съм от огромната промяна в съзнанията на моите сънародници.

Председател Ху, Премиер Уен и Вицепремиер Ши, осъзнавате ли това? Новината, че трима души са убити в затвора Джямуси в рамките на 11 дни не само унищожава нашите семейства, но също уронва престижа на правителството, на Централния политически и правен комитет и на системата за обществена сигурност. Новината обръща човешките сърца срещу правителството. Сигурна съм, че не това желаят лидерите на нашата нация. Моля, внимавайте. Не позволявайте убийците да се измъкнат безнаказано и тази трагедия да се повтори.  

Председател Ху, помня, че когато бяхте на посещение в САЩ през 2005 г., симпатизанти на Фалун Гонг Ви напомниха: „Времето, което остава [до края на преследването на Фалун Гонг] е ограничено.”

Вярвам, че Вие, Премиер Уен и Вицепремиер Ши ще последвате божествените и човешки принципи, и смело ще накажете злото. Не пропускайте шанса, който историята ви предоставя. Спрете преследването на Фалун Гонг и изправете на съд главните извършители—Джянг Земин и неговата клика.

Искрено се надявам на справедливост за моето и останалите семейства в подобно положение.

С уважение,
Чин Ронгчянг
1 юли 2012 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!