Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стивън Грегъри, Epoch Times

Китайски граждани отново в защита на Фалун Гонг практикуващ

562 граждани подписват петиция за освобождаване на Фалун Гонг практикуващ

<empty>Част от 562-та подписа в петицията за освобождаването на Фалун Гонг практикуващия Дженг Шянгшинг.
Част от 562-та подписа в петицията за освобождаването на Фалун Гонг практикуващия Дженг Шянгшинг.

За втори път през последните два месеца група китайски граждани, в провинция Хебей (Hebei) се изправи в защита на местен практикуващ Фалун Гонг, задържан от полицията. Този път се смята, че практикуващият е в сериозна опасност поради малтретиране...


През април представители на 300 домакинства в село Джоугуантун (Zhouguantun), които станаха известни под името "Смелите 300" подписаха петиция, призоваваща за освобождаването на Фалун Гонг практикуващия Уанг Шяодонг.
 
На 29 май в съдебната зала в Тангшан (Tangshan) Сити, който е на около 113 мили от Джоугуантун, адвокат на Фалун Гонг практикуващия Дженг Шянгшинг (Zheng Xiangxing) е представил петиция с 562 подписа, призоваваща за освобождаването на Дженг.
 
Подобно на петицията от Джоугуантун, тази в Тангшан Сити е подписана от вносителите на петицията с техните истински имена и пръстови отпечатъци, поставени върху червен восък.
 
Използвайки своите истински имена и пръстови отпечатъци, гражданите открито се противопоставят на репресиите на китайския режим срещу Фалун Гонг, рискувайки тормоз или дори нещо по-лошо, само за да подкрепят местен практикуващ Фалун Гонг.


"Добър човек"

В петицията от Тангшан Сити, вносителите на петицията пишат: "Ние знаем, че Дженг Шянгшинг е добър човек и е направил много добрини за нас, затова пишем, за да изразим нашите чувства."
 
Дженг е бил собственик на малък магазин за електроника и е имал необичайната бизнес практика да ремонтира електронни уреди на хората безплатно, без значение къде са ги закупили.
 
Вносителите на петицията обясняват: "Независимо кой е собственик на уреда, ако има проблем Дженг Шянгшинг веднага ще спре това, което прави и ще го ремонтира. Ако ремонтът ще отнеме известно време, той ще даде на хората да използват негов собствен уред... и започва ремонта възможно най-скоро без да взима някаква такса".
 
Дженг е бил често питан защо ремонтира уредите така и вносителите на петицията пишат, че неговият отговор е: "Ние купуваме електроуреди, за да направим живота си по-лесен, как можете да го използвате, ако не бъде ремонтиран бързо"?

"Той казва това и веднага прави което е казал", пишат вносителите на петицията, "защото той ентусиазирано служи на другите ...Той има бизнес почтеност, търгува честно, винаги е ентусиазиран и сърдечен с другите, и прави добро впечатление на клиентите си".


Малтретиране

Според сайтът Мингхуей, който документира случаите на преследване на Фалун Гонг практикуващи, Дженг е бил арестуван на 25 февруари, когато две жени полицаи идват и казват, че имат електрически мотор за ремонт. Когато Дженг отваря вратата, чакащи отвън полицаи се втурват в магазина му. Те го арестуват и претърсват магазина, откарвайки два камиона със стоки.
 
Дженг е затворен в окръжния център за задържане на Тангхай (Tanghai) за повече от месец, където е подложен на физическо насилие и малтретиране. Според Мингхуей там Дженг измършавява, дишането му става слабо и е в критично състояние.
 
Положението на Дженг става много по-тежко на 6 април, когато го прехвърлят в психиатрията Анканг (Ankang) в Тангшан Сити. Според Мингхуей задържаните в тази болница практикуващи Фалун Гонг са били инжектирани с неизвестни токсични субстанции.
 
Един от задържаните там практикуващи става съсухрен след инжекциите. Друг претърпява инсулт, а трети - психически колапс. Инжекциите са оставили една практикуваща Фалун Гонг с големи болки, дезориентирана и не можеща да движи очите и езика си.
 
Когато Дженг е бил прехвърлен в болницата, полицията дава на семейството му сметка за 10 000 юана (US$ 1571) за "лечението", което щял да получи.
 
Фалун Гонг започва да бъде преподаван публично през 1992 г. и до 1999 г. между 70 и 100 милиона души практикуват Фалун Гонг в Китай, според проучване на китайските власти. Практиката включва пет медитативни упражнения и учение, основаващо се на принципите истинност, доброта и търпимост.
 
На 25 април 1999 г. тогавашният ръководител на Китайската комунистическа партия Джянг Земин написва писмо, призоваващо за репресии срещу Фалун Гонг. Джянг описва своята загриженост относно големия брой хора, практикуващи Фалун Гонг и страха си, че хората в Китай биха предпочели учението на Фалун Гонг пред комунистическата идеология.

Когато бившият топ полицай на Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун дезертира в американското консулство в Ченгду (Chengdu) на 6 февруари, той задейства политическа буря, която още не е утихнала. Задкулисната битка се върти около това, каква позиция ще заемат държавниците на Китай спрямо преследването на Фалун Гонг. Фракцията с кървавите ръце – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин за осъществяване на преследването – прави усилени опити да избегне отговорността за престъпленията си и да продължи кампанията. Други служители отказват да участват в преследването оттук нататък. Събитията предоставят ясен избор пред държавниците и гражданите на Китай, както и пред хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!