Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Stephen Gregory, Epoch Times , (със съкращения)

Аферата с Уанг Лиджун разклаща вярата в партията

Вълна от оттегляния от ККП

Миналата седмица бивш служител на китайското консулство в Канада реши да се оттегли от Китайската комунистическа партия (ККП). Аферата около Уанг Лиджун е разклатила из основи някогашната му твърда вяра в партията. И той не е единствен...

Бившият служител на консулството се е сдобил със слава и богатство чрез партийните си връзки. По време на службата му в консулството той ентусиазирано разпространявал сред китайските общности ненавистната пропаганда на китайския режим срещу Фалун Гонг.

Наскоро той се е свързал с г-жа Мао (Mao), негова бивша колежка, работеща за Световния център за оттегляне от ККП в Торонто. Г-жа Мао преди многократно се е опитвала да му обясни какво представлява Фалун Гонг и че пропагандата на режима е лъжа – на което той винаги се противопоставял.

Сега бившият служител на консулството й признал, че преди не разбирал какво прави тя и дори негодувал срещу нея, като изразил подкрепата си към дейността й.

„Вие, практикуващите Фалун Гонг, наблягате на истинност, доброта и търпение – казал той. – Мисля, че можете да проявите толерантност спрямо другите, ако са правили грешки, и да им дадете шанс да ги поправят.“

Както повечето китайци, и той следял отблизо случая с началника на бюрото по обществена сигурност и пръв зам.-кмет на гр. Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун (Wang Lijun), който направи опит да избяга в американското консулство в Ченгду (Chengdu) на 6 февруари.

Той прочел, че Уанг е лично отговорен за убийствата на практикуващи Фалун Гонг. В своя реч от 2006 г. Уанг се хвали, че е съблюдавал „хиляди“ операции по присаждане на органи. Повечето органи за тези операции са от практикуващи Фалун Гонг, според разследващи.

Бившият служител прочел и за обсъжданата от Уанг корупция с консулството на САЩ. Новинарският уебсайт Washington Free Beacon цитира двама американски служители, според които Уанг е предоставил на американското консулство информация за корупция по най-високите етажи на ККП.

Човекът, който преди разпространявал пропаганда, бил шокиран да осъзнае, че през цялото време е вярвал на лъжите на ККП.

Бившият колега на г-жа Мао публикувал заявлението си за оттегляне от ККП и организирал за семейството си да се оттегли от членство в каквито и да било асоциирани с партията организации.

Други китайци стигат до същия извод като този бивш служител на консулството.

На сайта за оттегляне от ККП са получени множество заявления за прекратяване на членство в партията, които посочват случая с Уанг Лиджун като причина да видят истинската й същност.

„Много по-лесно“


Г-жа Сун (Sun), доброволец в Центъра за оттегляне от ККП, сподели пред телевизия New Tang Dynasty, че инцидентът с Уанг Лиджун е направил убеждаването на хората да се оттеглят от партията много по-лесно.

Тя си припомня неотдавнашен разговор с човек в Китай.

„Попитах го, защо високопоставените чиновници на ККП не се обръщат към „партията майка“, когато са в опасност? Защото ККП винаги предлага някакъв стимул, когато се нуждае от способностите ви, и отнема живота ви, когато задачата ви е приключена. (…) Самият Уанг разбира много добре тъмната и зла природа на ККП. Затова той отиде в американското консулство за протекция – защото нямаше доверие в партията.“

Слушателят й се съгласил и решил да напише заявление за оттегляне от членство в партията.

Досега Центърът за оттегляне от ККП е записал заявленията на 110 млн. отказващи се от партията китайци.

Директорът на нюйоркския Център за оттегляне от ККП, Йи Ронг (Yi Rong), е бивш дипломат на компартията. По думите й бягството на чиновник от зам.-министерско ниво в американското консулство е безпрецедентен скандал в историята на ККП.

Според нея инцидентът с Уанг Лиджун е изпратил предупредителен сигнал до всички партийни чиновници за предстоящия колапс на партията и е призив към тях да се възползват от момента. Нейната организация е готова да запише техните заявления.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!