Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Преглед | Филм: “Вечните 50 минути”

COMING FOR YOU II 【ETERNAL FIFTY MINUTES】 - YouTube

(Minghui.org) „Вечните 50 минути“ е втората част от епичния игрален филм „Идвам за теб“, продуциран от New Realm Studios в Канада. Филмът разказва историята на инсценираното самозапалване на площад Тянанмън, прихващането на телевизионния сигнал от практикуващи Фалун Гонг в Чанчун, за да се покаже дезинформацията на Китайската комунистическа партия (ККП) относно тези събития.

Фалун Дафа (Фалун Гонг) е представена за първи път от г-н Ли Хонгджи в град Чанчун, Китай през 1992 г. Практиката се основава на принципите на Истина, Доброта, Търпение и има пет бавни, меки упражнения. Тя става много популярна в Китай в рамките на няколко години. Ревнувайки от широката й популярност, бившият китайски президент Дзян Цземин стартира жестока кампания за преследване през 1999 г. На 23 януари 2001 г. режимът организира инцидент на „самозапалване“ на площад Тянанмън, за да наклевети практиката. Въпреки 20-годишното жестоко потискане, Фалун Дафа се разпространява в над 100 страни и региони в световен мащаб, спечелвайки широко признание.

Режисьорът на филма Кевин Янг разказва защо е бил вдъхновен да продуцира филма: „Никой не бива да пренебрегва инсценирания инцидент на самозапалване, когато става дума за 20-годишното преследване на Фалун Гонг. Този инцидент изигра ключова роля в обръщането на съчувствието на хората в омраза към Фалун Гонг."

„Видеото на инсценираното самозапалване беше многократно пускано от CCTV (държавната телевизия на ККП), за да разпали омраза. Изображенията от това видео са все още издълбани в съзнанията на хората."

„Дори след 20 години много китайци не са склонни да научат фактите за Фалун Гонг поради въздействието на този инцидент.“

Кевин продължи, „За разлика от това, неуморимите усилия на практикуващите Фалун Гонг да изложат преследването са героични. Типичен пример е, когато група практикуващи прекъсват телевизионните мрежи в Чанчун, за да предадат истината за преследването. Те рискуват собствената си безопасност без да се колебаят, за да представят фактите за Фалун Гонг на хората."

Той каза: „Ние не се фокусирахме върху нито един човек в този филм. Вместо това се опитахме да изобразим група хора и да покажем цялостния образ на практикуващите. Този филм също така възпоменава онези практикуващи, които са били преследвани до смърт от ККП за изясняване на истината."

Инцидентът

Комунистическата партия използва пълния си контрол над медиите в Китай, за да

разпространява фалшива информация, с цел да подбуди обществена омраза срещу Фалун Гонг и да засили подкрепата за своята насилствена кампания да ликвидира тази група.  Арестувани са и са измъчвани безброй хора, подадали мирно искане до правителството да се спре преследването.

В среда, в която са блокирани всички легални канали за обжалване, през пролетта на 2002 г. група практикуващи Фалун Гонг инсталират оборудване за излъчване на кабелна телевизия в жилищен район на град Чанчун, провинция Дзилин. Те излъчват програма за Фалун Гонг по осем телевизионни канала за около 50 минути, достигайки до над 100 000 зрители. Хората се обадаждат един на друг, за да включат телевизора си. С разпространението на съобщенията все повече хора гледат програмата.

Неспособни да идентифицират източника на предаванията, служители на ККП прекъсват електрозахранването и затъмняват улиците. В някои райони хората излизат навън и празнуват, тъй като смятат, че Фалун Гонг вече не е преследван. Няколко практикуващи излизат и започват да разпространяват информационни материали за Фалун Гонг.

Съседи, деца, непознати и дори местни държавни служители се обръщат към практикуващите. Всички говорят за събитието и много хора поздравяват практикуващите. Някои казват: „Фалун Гонг е наистина изключителен! Как го направихте?"

Времетраене: 2 ч и 22 мин.

Download full movie (right-click the links and click “Save As...”):1080p MP4 (2.6GB)
720p MP4 (899MB)
480p MP4 (531MB)
360p MP4 (384MB)

Downloads for DVD production:DVD image in NRG format (3.0GB)
MPEG2 video (3.0GB)
DVD label image to be provided in the future

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Review | Movie: Eternal Fifty Minutes | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!