Буднаера-Епохалнивремена: Новини и горещи теми от България и света
Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство
 

ИНСЦЕНИРАНА ТРАГЕДИЯ: Самозапалване на пл. "Тянанмън"

Самозапалване или лъжи, лъжи, "необходими" лъжи

Самозапалването на площад Тянънмен

Самозапалването на площад "Тянанмън" - Истина или ненаучна фантастика?

За някои хора е трудно да повярват, че самозапалването на площад "Тянанмън" е оркестрирано събитие, предназначено да измами хората, защото те не могат да си представят, че правителството и полицията могат да извършат нещо така срамно и измамно.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Едно от нещата обаче е ясно и всеки го е видял по телевизията - че съдържащата бензин пластмасова бутилка от "Спрайт" остава непокътната между краката на Уанг Джингдонг през време на цялото действие. Аз ще предложа на всички, които все още вярват, че самозапалването е реалност, да проведат един експеримент. Опитайте да стопите пластмасова бутилка с подобен размер и вижте колко дълго ще отнеме. Моят личен експеримент показа, че бутилката омеква за 5 секунди, свива се и се изкривява за 7, и се превръща в малка топка и започва да гори за 10. Отчитайки, че пластмасовата бутилка не може да издържи висока температура по-дълго от 5 секунди, а както всеки си спомня бутилката на Уанг остава непокътната през цялото времетраене на неговото самозапалване, то цялото времетраене на неговото горене не може да е надхвърляло 5 секунди. Може ли някой да си представи, че въпреки своята внезапност самозапалването на площад "Тянанмън" е загасено за по-малко от 5 секунди?

Нещо повече, когато бензинът гори температурата може да достигне над 400 градуса. Независимо от това всеки може да си спомни, че ушите, косата и скалпът на Уанг остават непокътнати след инцидента. Всеки трябва да има представа, че кожата на човек става на мехури само след няколко секунди, когато върху нея се разлее вряща вода, а произтичащото изгаряне е изключително болезнено; но след този интензивен пламък кожата на Уанг изглежда непокътната.

Неговите гласни струни също не бяха повредени, въпреки тази изключително висока температура, тъй като той определено бе в състояние да крещи лозунги. Когато репортер интервюира някого на открито, той държи микрофона почти пред устата на говорещия, за да може гласът му да звучи ясно. По телевизията гласът на Уанг бе силен и ясен. Да може толкова скоро да се направи видеозапис на инцидента и то в такава близост до индивида, това само по себе си не доказва ли, че всичко е оркестрирано?"

Clearwisdom.net

На 20 юли 1999 г. тандемът Джянг Земин (бивш комунистически и държавен глава на Китай) - ККП (Китайската комунистическа партия) започват широкомащабно и злонамерено преследване на практикуващите Фалун Гонг (хора, правещи упражнения за подобряване на здравето и съблюдаващи принципите на Истинност-Доброта-Търпимост за подобряване на характера си). Джянг Земин, както и Хитлер навремето със Съветския съюз, дава 3 месеца за унищожаването на Фалун Гонг, т.е. на 70 до 100 милиона души по оценка на правителството. Осемнадесет месеца от непрестанна ескалация на безразсъдни и непопулярни мерки не довежда ни най-малко до желания от тандема Джянг-ККП резултат – елиминирането на Фалун Гонг. Затова настава “крайно време” да се “намери” нещо, което да настрои масите срещу Фалун Гонг и да оправдае употребата на още по-драстични и налудничави мерки.

“Нуждата” генерира действието

На 23 януари 2001 г. група от 5 души “доброволци” (по-късно увеличена до 7 – кинематографско недоглеждане навярно) се самозапалват на площад "Тянанмън".

Държавната осведомителна агенция Шинхуа (Xinhua, известна също като “устата на ККП”) рапортува инцидента с необичайна скорост, твърдейки че самозапалилите се са практикуващи Фалун Гонг.

Анализи на официалния видео материал, излъчван многократно по телевизията наскоро след инцидента, също както и твърдения на представители на ККП и данни от различни източници разкриват поредица от нелепости от всякакво естество. Някои от тях са представени в следващите редове.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ККП лъже относно източника на видео кадрите, заснети отблизо

Наскоро след инцидента китайският режим заявява, че кадрите по самозапалването, заснети отблизо и широко използвани за оправдание на налудничавите мерки срещу Фалун Гонг, са били заснети от екип на СNN, който е бил на площада в деня на инцидента. За нещастие на Шинхуа и тандема Джянг–ККП, според статия на Вашингтон Пост главният директор на отдел "Новини" на СNN, Иисан Джордан, казва: “Кадрите, използвани в репортажа на китайската телевизия, не може да са дошли от видеозаписи на СNN, защото кинооператорът на СNN бе арестуван почти незабавно след започването на инцидента”. Изказване, което фактически уличава агенция Шинхуа в лъжа, а не се ли командва тази уста на ККП от самата ККП? Статията продължава, “Заснетите отблизо кадри изглежда да са взети без никаква намеса от страна на полицията. В някои кадри камерата определено е зад полицейски кордон... В допълнение кадрите заснети от високо разположените наблюдателни камери на площад "Тянанмън" показват човек, използващ портативна видеокамера за заснемане на сцените, а не голяма телевизионна камера, използвана при заснемането на новини”. Човекът с видеокамерата е облечен като китайски полицай и свободно се движи сред тях, за да заснеме кадрите отблизо.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Източникът на кадрите от далечно разстояние остава неизвестен

Специалните наблюдателни камери за далечно разстояние, намиращи се на покривите на сградите около площад "Тянанмън", се движат автоматично нагоре и надолу, и нямат способността да приближават и отдалечават картината, и тя винаги е на фокус. При все това, далечните кадри на самозапалването не се движат, но се фокусират точно върху мястото на самозапалването. Нещо повече, тези камери приближават и отдалечават кадъра. Кой заснема тези кадри и как така се случва те да са на покривите на сградите точно в необходимото време, и при това да са камери, способни едновременно да заснемат на далечно разстояние и да приближават и отдалечават обектите?

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Кадри показват как една от самозапалилите се бива ударена по главата от служител на Държавна сигурност

От видеозаписите на самозапалването, излъчени по КЦТ (Китайската централна телевизия), човек може да види как мъж във военна униформа удря една от самозапалилите се по главата, която според КЦТ е Лиу Чунлинг. От силата на удара тя незабавно се сгромолясва на земята. WOIPFG (Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг) вярва, че е твърде вероятно смъртта на Лиу Чунлинг да е настъпила в резултат на удара, а не от изгаряне, както твърди китайският режим. Кой е този човек и защо удря Лиу Чунлинг по главата? Една от теориите се основава на неистовите движения и крясъци на Лиу Чунлинг по време на инцидента, подсказвайки, че тя е искала или казала нещо, което е могло да издаде заговора по самозапалването.

Незабавна наличност на пожарогасители

Пожарогасители се намират почти незабавно, при все това никой полицай или служител на сигурността не е известно да е носил някага със себе си пожарогасител докато е патрулирал на площад "Тянанмън". Кой е носил пожарогасителите и как се е случило те да се окажат веднага в наличност?

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Полицията стои изправена до жертвата и чака известно време преди небрежно да постави одеялото върху жертвата, докато близо намиращата се камера заснема кадрите

В близките кадри от инцидента може да се види как полицаят стои изправен до самозапалилия се, но не бърза да хвърли одеалото върху него. А дори го държи над главата на самозапалилия се и изчаква. Накрая самозапалилият се изкрещява нещо като “Този универсален закон е нещо, през което всеки трябва да мине” (думи които не се основават, нито пък имат нещо общо с учението на Фалун Дафа) и едва тогава полицаят бавно поставя одеалото върху мъжа. Защо полицаят изчаква мъжа да извика лозунга, когато камерата снима точно пред него?

Незабавно излъчване от китайските държавно-контролирани медии

Излъчването на новини по злободневни теми типично отнема много часове и понякога дори дни, за да бъдат завършени, защото се нуждаят от одобрението на много партийни служители и цензуристи. Новините по инцидента със самозапалването обаче започват да се излъчват само няколко часа след началото на инцидента – светкавична скорост за китайската държавно-контролирана телевизия.

Данни от Вашингтон Пост относно една от самозапалилите се

Репортер на Вашингтон Пост отива в родния град на една от самозапалилите се, за да проучи нейното минало. Последвалата статия във Вашингтон Пост съобщава, че “никой никога не я е виждал да практикува (Фалун Гонг)”. След публикуването на тази статия репортерът бива арестуван, когато се връща за по нататъшно разследване в родния град на тази жертва.

от ляво надясно
От ляво надясно:
1. Уанг Джингдонг - фотография, показвана от китайските държавно-контролирани медии
2. и 3. Лицата, представяни за Уанг Джингдонг в програмите на КЦТ.

Идентифицирани са две лица като "Уанг Джингдонг"

Технология за идентифициране на говора в световно-известна лаборатория по идентифициране на китайска реч определи посредством синтез и проверка, че представеният за “водещ” самозапалил се “Уанг Джингдонг”, показван по китайската държавно-контролирана КЦТ, е всъщност две различни лица. Доказателството подкрепя по-ранни анализи на линията на косата и ушните миди в кадри на самозапалването като различни от тези на фотографията на Уанг Джингдонг, показана от китайските държавни медии.

 

Губят се два решаващи часа

Медицинският персонал на болницата Джишуйтан, в която самозапалилите се биват откарани веднага след инцидента, разкрива, че линейката, транспортираща самозапалилите се пристига 2 часа след като те биват сложени в линейка на площад "Тянанмън". Разстоянието между площад "Тянанмън" и болницата Джишуйтан е около 10 км. Пътуването би трябвало да отнеме приблизително 15 минути. Къде са били пострадалите по време на тези 2 часа?

Тайнствената смърт на младо момиче

Медицинският персонал на болницата Джишуйтан каза също, че 12 годишното момиче, замесено в самозапалването “ненадейно”, умира точно преди да бъде изписано от болницата. Те рапортуват, че смъртта й е “много подозрителна”, защото тя се била възстановила добре и показала добро здраве само ден преди да умре. Те съобщават, че сутринта на 17 март 2001 г. – денят в който е трябвало да бъде изписана – тя била “доста оживена и енергична”, и била посетена от директора на Медицинския административен отдел в Пекин. Няколко часа по-късно тя изведнъж изпада в критично състояние и умира.

В заключение

Списъкът на изглеждащите отявлено скалъпени от китайския режим нелепости продължава, но и изброените дотук са достатъчни за всеки мислещ човек да си направи правилните изводи, и на всеки съд да отсъди обективно. В лицето на всички тези отдавна доказани глупави лъжи и стъкмени нелепости, ККП отново има безсрамието и глупостта да посочва на хората така нареченото “самозапалване” като причина за своите садистични мерки срещу мирни хора, съблюдаващи принципите на истинност, доброта и търпимост. Вярно е, че тези принципи фундаментално противоречат на принципите на комунизма, но може ли всичко, което не съвпада с глуповатите принципи на комунизма да бъде унищожено, особено когато стават все по-явни признаците за края на комунизма в световен мащаб? Не са ли това просто лъжи, лъжи, “необходими” лъжи?!

Оказва се, че единственото вярно изявление на тандема Джянг–ККП е това, направено след бруталното избиване на студенти на 4 юни 1989 г., когато уплашеният Джянг заключава, че той няма да спре да лъже народа и ще продължава да го подтиска докато не бъде неутрализиран напълно.

Инсценирано ли е т. нар. "самозапалване"?

WOIPFG: "Самозапалването на пл. Тянанмън" - лошо режисирана измислица

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последни публикации