Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалун Гонг практикуващи атакувани във Флашинг

NTDTV.com

УОНГ:
Поддръжници на Китайската комунистическа партия опустошиха вчера [12 окт.] един от центровете за отказване от ККП, поддържан от Фалун Гонг практикуващи във Флашинг [Ню Йорк].   

СЪБИТИЕ:
На същите хора, отговорни за насилствените, атаки срещу Фалун Гонг практикуващи във Флашинг е било дадено разрешение да правят анти-Фалун Гонг пропаганда.

През последните четири месеца практикуващи Фалун Гонг, помагащи в разпространението на Epoch Times, са били подложени на физически и словесни атаки по улиците на Флашинг.

Вчера следобед разгневена китайка в инвалидна количка е нападнала мястото, където хората биват насърчавани да се оттеглят от Китайската комунистическа партия.

Жената се разкрещяла на китайски в лицето на Фалун Гонг практикуващи: "Аз ще се боря с вас до смърт днес".


Когато полицията пристигнала на мястото, жената вече си била заминала. Разстроени практикуващи, не говорещи английски, се опитали да документират станалото със

своите камери.

Когато практикуващата Фалун Гонг, Ангела Ли, пристигнала там, тя видяла на една от своите приятелки да бъдат поставяни белезници. Приятелката й плачела и се опитвала да обясни на полицая, че ръката й се счупила, когато полицаи я  усуквали зад гърба й.

[Ангела Ли, практикуваща Фалун Гонг]:
Джанг Деронг е моя приятелка, и така знам, че тя не говори английски… Казах на полицаите: "Съжалявам, но тази жена каза, че ръката й е счупена. И не говори английски. Трябва й преводач".

Джиуан Донг също пристигнал там, но със закъснение, и видял Джанг Деронг да плаче.

[Джиуан Донг, практикуващ Фалун Гонг]:
"Мисля, че тя е много разстроена, защото когато полицията дойде, те не поискаха на узнаят подробности за атаката, а просто предположиха, че Фалун Гонг практикуващи са го направили".

Това е последното от поредицата нападения срещу практикуващи Фалун Гонг във Флашинг през последните четири месеца.

Атаките се случват посред бял ден. Миналата седмица, местният политик Марта Лорес-Васкес беше нападната словесно.

Г-жа Лорес-Васкес е била конфронтирана докато държала в ръката си вестник Epoch Times. Нейните нападатели й казали, с преводач, че са го направили, защото са помислили, че е Фалун Гонг практикуваща.  

За това свое преживяване тя говори на форум във Флашинг в събота.

[Марта Лорес-Васкес, лидер на 22-ри район, Ню Йорк]:
"Спомняйки си за преживяното, аз имах кошмари в продължение на три дни."

Членът на 19-ти Общински съвет, Тони Авела, е загрижена за ролята на китайския режим в това насилие, и е говорил с Държавния департамент и ФБР.

[Тони Авела, Общински съветник]:
"Трябва да използваме всеки метод, който имаме на разположение, за да спрем тяхното насаждане на омраза. Те имат право на свое мнение, но когато започнат да го насаждат и да пропагандират насилие – тогава ние трябва да се намесим".

Фалун Гонг практикуващият Чарлс Ли казва атаките във Флашинг отразяват ненавистничестката анти-Фалун Гонг кампания на комунистическата партия.

[Чарлз Ли, практикуващ Фалун Гонг]:
"[Това е] за да се объркват китайците, те смятат, че ако милееш за Китай, трябва да обичаш комунистическия режим. Което е напълно погрешно. Така че когато комунистическият режим каже Фалун Гонг не е добър, те ще послушат; а освен това някои от членовете на тази шайка ще получат пари директно от знаете кой режим, и тогава те просто работят за пари. "

[Пит Бенедети, практикуващ Фалун Гонг]:
"Сега се е стигнало до там, че отсреща на улицата всъщност има будка за насаждане на омраза срещу Фалун Гонг, където се насърчават всякакви налудничави неща срещу нас. И те се опитват да се крият зад първото конституционно право – за свобода на словото – знаете, че ККК могат да кажат каквото си поискат, и пр.".

Фалун Гонг е духовна практика, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпимост. Тя се практикува в 80 страни по света, но се преследва в Китай за последните девет години.

Сара Maтисън, NTD Ню Йорк.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!