Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Незаконен арест унищожава семейство

Последователката на Фалун Гонг, Дън Линфън, снимка: minghui.ca

17-годишният син на практикуваща Фалун Гонг починал на 20 август 2008 г., вследствие тормоза на китайските власти, затова, че майката е практикуваща Фалун Гонг.

17-годишният син на практикуваща Фалун Гонг починал на 20 август 2008 г., вследствие тормоза на китайските власти, затова, че майката е практикуваща Фалун Гонг. (minghui.ca)

Г-жа Дън Линфън била арестувана от полицаи на жп гара, защото е практикуваща Фалун Гонг. Но това не им било достатъчно – те оказали натиск върху 17-годишния син на жената и той се споминал наскоро след това.

Според доклад на сайта minghui.org, на 26 февруари г-жа Дън Линфън, заедно със сина си, имали намерение да пътуват до Боли, за да посетят свои роднини. На жп гарата в град Цзямуси, провинция Хейлонцзян, по време на проверка на багажа полицаи намерили у жената и сина няколко компакт диска и листовки за преследваната от Китайската комунистическа партия медитативна практика Фалун Гонг .

Полицаите задържали Дън. Заедно със 17-годишния син, те отишли в дома на семейството и извършили обиск, в резултат на който иззели един компютър. На втория ден полицаите отново дошли и започнали да разпитват сина как да се доберат до съмишленици на майка му, последователи на Фалун Гонг.

Момчето било доста изплашено от тормоза и в резултат на нервния срив се разболяло сериозно. Майка му била в ареста и я очаквал съд. Съдебният процес се състоял на 17 юни, така и не й казали за болния син. Осъдили я на две години затвор, след което я

преместили в женския затвор в град Харбин.

Когато синът узнал за това, състоянието му се влошило още повече. По това време той бил настанен в пекинска болница и лечението му коствало десетки хиляди юана. За да плати за лечението, съпругът на Дън трябвало да ипотекира апартамента на семейството. На 20 август синът починал.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!