Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски Генерален консул признава за организиране на тълпите във Флашинг, Ню Йорк

Shaoshao Chen, Epoch Times

Висшестоящ служител от китайското Консулство в Ню Йорк призна, че Консулството е въвлечено в организиране на серия от атаки срещу медитативната практика Фалун Гонг, започнали на 17 май във Флашинг, Ню Йорк

В записан от следователи на Световната организация за разследване преследването на Falun Гонг (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong / WOIPFG) телефонен разговор, китайският Генерален консул Пенг Кеню (Peng Kenyu) призна, че е "насърчавал" атаките срещу членове на Центъра за отказване от ККП (Китайската комунистическа партия). Тази организация, състояща се до голяма степен от практикуващи Фалун Гонг, поддържа редовно щанд в китайския квартал Флашинг (Flushing), за да даде възможност на живеещите там китайски граждани да се оттеглят от ККП.  

Китайският Генерален консул Пенг Кеню (Peng Kenyu) в Ню Йорк призна по телефона пред следовател на WOIPFG (Световна организация за разследване преследването на Falun Гонг / World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong), че китайското Консулството е въвлечено в кампания срещу медитативната практика Фалун Гонг във Флашинг, Ню Йорк.

Китайският Генерален консул Пенг Кеню (Peng Kenyu) в Ню Йорк призна по телефона пред следовател на WOIPFG (Световна организация за разследване преследването на Falun Гонг / World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong), че китайското Консулството е въвлечено в кампания срещу медитативната практика Фалун Гонг във Флашинг, Ню Йорк. (Epoch Times file photo)

Запис на телефонния разговор на следовател от Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong / WOIPFG) с Генералния консул на Китай в Ню Йорк, Пенг Кею (Peng Keyu):

WOIPFG

Следовател: Генералният консул г-н Пенг Keю ли е?

Консул Пенг: Кой сте Вие?

Следовател: Аз съм XYZ (името не се съобщава от съображения за сигурност)

Консул Пенг: Как сте?

Следовател: Този път направихте наистина голяма сцена в борбата с Фалун Гонг във Флашинг!

Консул Пенг: Ха! Ха! Ха! ... Точно така!

Следовател: Бих искал да знам как ги организирахте.  

Консул Пенг: Те (Фалун Гонг) протестираха срещу Китайската комунистическа партия! И аз отидох там онзи ден, а ходих също и три дни преди това, защото с тези неща трябва да сме много внимателни! В противен случай хората ще кажат, че китайското Консулство стои зад тези неща, надигайки хората. Някои от нашите хора бяха сред тълпата и ми докладваха след това. Запознат съм много добре с това! Но ние ги насърчаваме тайно! Защото когато аз се появих там, всички бяха много радостни. За пръв път дойдоха Фалун Гонг практикуващи, нали така? Няколкостотин души пристигнаха и ги наобиколиха. Когато ги обградихме, двете страни започнаха да се карат. Накрая полицията убеди Фалун Гонг [практикуващите] да напуснат. На вторият ден стана същото. Беше дори още по-нажежено вчера и онзи ден. Това става вече четири-пет дни наред.

Следовател: Откъде намерихте толкова много хора така бързо? Имахте ли опит в това отношение?  

Консул Пенг: Не бих го нарекъл опит. То е от китайската общност в чужбина. Имам предвид, че е от фокуса върху работата с китайската общност в чужбина. След инцидентите в Тибет и с Олимпийската щафета има такива страсти ... Разбира се, това също е свързано със земетресението. Аз винаги ходя при тях и им благодаря лично. В понеделник, когато отидох там [във Флашинг], проведох също така и две събрания. Аз ръководя и други неща зад

кулисите. Отидох в тяхната Асоциация (Китайска обединена доброжелателна асоциация / Chinese Consolidated Benevolent Association) лично да им благодаря,… защото Фалун Гонг бяха наблизо.  

Следовател: Така.

Консул Пенг: Подобни посещения понякога произвеждат нещо като насърчителен ефект.


Следовател: Консулството провежда ли някаква идеологическа работа сред китайската общност?

Консул Пенг: Какво имате предвид?

Следовател: Става дума да им се правят намеци или да им се дават някакви наставления.

Консул Пенг: (Смеейки се със задоволство) O-о! Разбира се, че сме го правили! Откровено ще Ви кажа, че сме го правили! Това е нещо, което не можем да кажем открито на външни хора, но сме го правили. Понякога им правим бързи намеци. Казваме ги на лидерите на китайската общност. Да, това съм правил много често, особено в този момент! Често казвам неща, които вие описвате като намек. Да, това съм правил! Правя го много често! Включително и сега, когато отидох на място! Правил съм така! Дори ги агитирах! Казах: "Напишете репортажи!" Такива неща казвам. Днес казах на хората от CCTV [Централната китайска телевизия] "Вие момчета трябва да заснемете някои кадри от този феномен." Наистина е чудесно! Мога да Ви кажа фактите само тайно. Добре ...

Следовател: Изглежда сте работили солидно върху лидерите на китайската общност.

Консул Пенг: Бих казал, че поддържам много добри отношения с тях. Имайки предвид тяхната разпаленост, аз трябва лично да ходя там. Личното ми присъствие прави голяма разлика от гледна точка на ефекта, затова често ги посещавам лично. По този начин тези китайци зад граница се чувстват по-близо до мен.

Например, понякога те идват тука след като са се противопоставяли на Фалун Гонг [практикуващи] и аз се здрависвам с тях един по един, и им благодаря. Казвам им хубави, окуражителни думи. Това е, което аз трябва да правя. Да Ви кажа истината, аз трябва да правя нещата така, тъй като те са доведени вече до тук, но не трябва да ги правя пред Фалун Гонг. Аз обикновено паркирам колата си далеч от мястото, защото трябва да избягвам да бъда виждан от тях [Фалун Гонг практикуващите]. Трябва да съм наистина внимателен в това отношение, в противен случай, хората ще ме обвинят в това или онова. Което ще даде преимущество на тях [Фалун Гонг практикуващите]. Това няма да е добре.  

Така съм много внимателен. Когато дойдоха тук и ми казаха, че са ги изгонили, аз се ръкувах с тях. Благодарих им и им казах няколко насърчителни думи. В допълнение на това проведох пресконференция и осъдих Фалун Гонг. Вчера проведох пресконференцията.

Следовател: Пресконференцията от името на китайското Генерално консулство в Ню Йорк ли бе?

Консул Пенг: От Генералното консулство. Аз осъдих Фалун Гонг. Днес е отразено във вестника. Четох новините днес. China Press (Qiao Bao) направиха много подробен репортаж.  

Още първите атаки на про-комунистическите тълпи във Флашинг предизвикаха подозрения, че зад тях стои китайското Консулство. Свидетел си спомня как е чул един от атакуващите да казва по мобилния си телефон: „Бързо! Доведи тук повече хора. На всеки ще бъдат заплатени по 90 долара.”  

Според полицейски служител от Ню Йорк, който пожела да остане анонимен, във вторник е имало 500 китайски протестиращи.

"Те се криеха зад сгради и магазини, и хвърляха неща по хората на Фалун Гонг ", каза той.

Следовател на WOIPFG телефонира на китайския Генерален консул за коментар  на тази "наистина голяма сцена в борбата с Фалун Гон" във Флашинг и попита каква е ролята на Консулството в мобилизирането на тълпи от стотици хора за такъв кратък период от време (запис на разговорът е представен отляво).

В разговора Пенг даде да се разбере, че той има силно влияние сред китайската общност във Флашинг. Пенг наблегна, че китайското Консулство "трябва да е много внимателно с тези неща", за да се избегнат всякакви съмнения, като заяви, че е ходил във Флашинг по време на атаките и е участвал в тяхното организиране.

Поради опасенията за съмнения относно участието на Консулството, Пенг каза, че е "насърчавал [протестиращите] тайно".

На няколкостотин души бе наредено да наобиколят членовете на Центъра и да започнат с нападките, казва Пенг.

"…  аз отидох там онзи ден, а ходих също и три дни преди това ", съобщава в телефонния разговор Пенг. "Обикновено паркирам колата си далеч от мястото, защото трябва да избягвам да бъда виждан от тях [Фалун Гонг практикуващите]."  

Безредиците във Флашинг са обект на внимание на китайските държавни медии, които насищат честотните вълни с репортажи за инцидента. Според централната държавно новинарска агенция Шинхуа (Xinhua), Фалун Гонг практикуващи са пречили на работата в център за дарения за земетресението в Сичуан от 12 май.

Но от излъчвани от Шинхуа видео кадри това не се вижда – няма нищо дори наподобяващо център за дарения, а вместо се вижда щандът на Центъра за отказване от ККП и банери, призоваващи за края на управляващия китайски комунистически режим, месечно мероприятие от местни жители в Ню Йорк.  

В интервютата за китайските медии протестиращите отричат да им е заплатено или да са организирани, повтаряйки многократно: "Ние сме тук по собствено желание".

"Аз дойдох тук, за да подкрепя своите братя и сестри и [да] подкрепя страната ни [Китай], защото не се страхувам", провиква се китайка в обърната към нея камера. "Не се страхувам, защото съм китайка".

Интензивно покритие на политически чувствителни събития не е рядкост за китайските държавни медии и Пенг признава, че е и инструктирал китайските медии да докладват за събитията във Флашинг.  

Китайското консулство в Ню Йорк не се отзова на молбата за коментар по случая.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!