Костадин Паскалев: В министерствата няма експерти, а само "калинки"

.
Костадин Паскалев

Гледката в Перник е като след дъжд качулка. За съжаление няма дъжд. Прокуратурата се занимава само с наказателната отговорност. Всичко е приказки, не съм чул какво мислят експертите. В последно време имам чувството, че няма нужда от премиер, а само от главен прокурор. Това каза Костадин Паскалев по БТВ.
В министерствата, за съжаление, няма експерти.  Отговорността по управление на водите е на министъра на МОСВ. Специално яз. Студена е язовир за комплексни и значими нужди. При него всеки ден трябва да се отита нивото му. Той би следвало да осигурява балансирано питейна вода. Когато е станало ясно, че има проблем, е трябвало да се съберат министрите. 

ВиК се управлява чрез зам.-министъра на МРРБ. Имаме система на Калинки, които взимат управленски решения.  Само дъжд може да реши проблема в Перник. Много ми се ще специалистите да заговорят по темата. Има абсолютна безотговорност в управлението. Преди няколко месеца граждани са публикували снимки с празния язовир. Очевидно е, че управлението на водите е ресор на МОСВ. Пряко отношение имат министъра на икономиката, земеделието и МРРБ. 

Борисов каза преди седмица, че трябва да направим единна държавна компания, която да отговоря за водите. Според мен трябва да се направи едно ВиК дружество. И всички да плащат една цена. Похарчени са луди пари за проучвания. В крайна сметка излиза, че у нас трябва 11 млрд. лева. Аз смятам, че у нас трябват по-малко пари. Даването на пари не решава нито един проблем.

На вниманието на Гешев! Служител на ВиК–Видин подава сигнали за безобразията. Институциите мълчат, него го уволняват

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство