Костадин Паскалев: В министерствата няма експерти, а само "калинки"

.
Костадин Паскалев

Гледката в Перник е като след дъжд качулка. За съжаление няма дъжд. Прокуратурата се занимава само с наказателната отговорност. Всичко е приказки, не съм чул какво мислят експертите. В последно време имам чувството, че няма нужда от премиер, а само от главен прокурор. Това каза Костадин Паскалев по БТВ.
В министерствата, за съжаление, няма експерти.  Отговорността по управление на водите е на министъра на МОСВ. Специално яз. Студена е язовир за комплексни и значими нужди. При него всеки ден трябва да се отита нивото му. Той би следвало да осигурява балансирано питейна вода. Когато е станало ясно, че има проблем, е трябвало да се съберат министрите. 

ВиК се управлява чрез зам.-министъра на МРРБ. Имаме система на Калинки, които взимат управленски решения.  Само дъжд може да реши проблема в Перник. Много ми се ще специалистите да заговорят по темата. Има абсолютна безотговорност в управлението. Преди няколко месеца граждани са публикували снимки с празния язовир. Очевидно е, че управлението на водите е ресор на МОСВ. Пряко отношение имат министъра на икономиката, земеделието и МРРБ. 

Борисов каза преди седмица, че трябва да направим единна държавна компания, която да отговоря за водите. Според мен трябва да се направи едно ВиК дружество. И всички да плащат една цена. Похарчени са луди пари за проучвания. В крайна сметка излиза, че у нас трябва 11 млрд. лева. Аз смятам, че у нас трябват по-малко пари. Даването на пари не решава нито един проблем.

На вниманието на Гешев! Служител на ВиК–Видин подава сигнали за безобразията. Институциите мълчат, него го уволняват

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...